Prost: – Det er ganske avskyelig

Flere fra det kristne miljøet i Norge reagerer på hvordan TV Visjon Norge AS samler inn penger. – Jeg syns det er forkastelig, sier prost Trond Bakkevig til NRK.

Biskop Trond Bakkevig i Oslo domkirke

AVSKYELIG: – Det er en kombinasjon av business, religiøsitet og personlig vinning som er ganske avskyelig, sier prost Trond Bakkevig om Visjon Norge.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Etter Brennpunkt-dokumentaren om den kristne TV-kanalen Visjon Norge ble vist i går har flere personer fra det kristne miljøet i Norge reagert.

Prost: – Avskyelig

Prost i Vestre Aker kirke Trond Bakkevig sier at det Visjon Norge holder på med ikke har noe med Guds kjærlighet å gjøre.

– Jeg reagerer kraftig på hvordan man knytter penger med religiøsitet og åndelighet. Det ligger langt utenfor det man står for i Den norsk kirke, sier Bakkevig til NRK.

– Hvordan skiller dette seg fra kollekten som andre menigheter bruker?

– Det knyttes aldri opp til personlig vinning, slik det ble vist her ved bruk av leiekontrakter. Det dreier seg om utført arbeid som aldri knyttes sammen med løfter om helbredelse eller et bedre liv, forklarer Bakkevig.

– Det er en kombinasjon av business, religiøsitet og personlig vinning som er ganske avskyelig, forteller han.

– Skadelig for alle kristne

Espen Ottosen

KRITISK: Espen Ottosen er kritisk til teologien til Visjon Norge, og frykter de kan skade alle kristne.

Foto: NLM

Informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) Espen Ottosen sier han ikke er langt unna å angre på at han har stilt opp i programmer på kanalen tidligere.

– Jeg har lenge vært kritisk til teologien som kommer fram, og finner den veldig kritikkverdig, forteller Ottosen til NRK.

Han forteller at et sted må man sette grensen, og det vil være vanskelig for han å stille opp igjen. Nå frykter han mistenkeliggjøring rundt sin egen misjonsorganisasjon.

– Dette er skadelig for alle kristne. Det gir en beskjed om at en profilert kristen står frem som grisk, som at han er på jakt for å berike seg selv. Det er kjempeskadelig for oss, forteller han.

– E-posten er mer skadelig

Vebjørn Selbekk

E-POST: I en e-post kaller Jan Hanvold flere ansatte for Judas, det er mer skadelig enn de økonomiske bevisene, sier Vebjørn Selbekk.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Redaktør i den kristne dagsavisen Dagen Vebjørn Selbekk forteller at de fleste kristne virksomheter er finansiert gjennom innsamlede midler, og at de fleste håndterer dette bra. Han reager mest på e-posten Hanvold sendte til sine kolleger i Visjon Norge.

– Denne judas e-posten er det som kan skade Visjon Norge mest. At en kristenleder går over grensen til voldsretorikk, snakker om selvmord og guds dom som skal ramme folk. Det er en type uttalelser som er veldig spesielle og potensielt mer skadelige enn de økonomiske bevisene, sier Selbekk til NRK.

Han mener det som har kommet fram er uakseptabelt, og potensielt straffbart. Selbekk vil likevel fortsatt stille opp hvis han blir spurt.

– Jeg ser på dette som to adskilte saker. En mediekanal som ønsker et intervju stiller jeg opp for, jeg kan ikke se at det er noen endring selv om dette har kommet fram.

Jan Hanevold sier til NRK at kunnskap basert på Brennpunkt-dokumentaren er basert på desinformasjon.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger