Pappaen til Tobias (2): Barneforsikringen var bortkastet

Da to år gamle Tobias Halvorsen fra Songdalen fikk en alvorlig brannskade i 2014 fikk ikke familien utbetalt en krone fra barneforsikringen. Redaktør i Finansportalen, Elisabeth Realfsen sier til NRK at forsikringer til barn sjeldent lønner seg.

Espen Halvorsen forsikret sønnen for 3000 kroner til ingen nytte.

SE VIDEO: Tobias Halvorsen måtte flys med luftambulanse til Haukeland unoversitetssykehus etter at han fikk kokvarmt vann over store deler av kroppen.

Espen Halvorsen betalte 2800 kroner på å forsikre sønnen Tobias gjennom Gjensidige. Nå vil han si opp barneforsikringen sin.

Espen Halvorsen

Espen Halvorsen vil ikke lenger ha barneforsikring.

Foto: Morten Rosenvinge / NRK

–Det er penger rett ut av vinduet, mener han.

Ifjor fikk sønnen kokvarmt vann over seg. Han måtte fraktes med ambulansefly til Bergen for å få behandling for skadene. Ulykken førte til at Espen måtte ta seg fri fra jobb og bo på hotell. Det var da han kom på at han hadde barneforsikring.

Men både tapt arbeidsfortjeneste og oppholdsutgiftene ble allerede dekket av Folketrygden og offentlig helsevesen.

– Det eneste vi ikke fikk dekket var et par parkeringsbilletter på sykehuset og et par tuber med solkrem, forteller Halvorsen.

Dette er hva en typisk forsikring dekker. Klikk på ikonene for å se om staten allerede dekker barnet ditt på det samme området.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Barneforsikring» i nytt vindu

Elisabet Realfsen

Elisabeth Realfsen mener det sjeldent lønner seg å ha en barneforsikring.

Foto: Odd Iversen / NRK

I praksis er det to hendelser som kan føre til at det lønner seg å ha en barneforskring.

– Kun hvis barnet blir erklært medisinsk invalid i en alvorlig grad som for eksempel 50 prosent. Det andre er hvis barnet erklæres arbeidsufør når det er 18 år og skaden skjedde før barnet ble myndig. Men det vil skje i ytterst få tilfeller, mener redaktør i Finansportalen, Elisabeth Realfsen.

Men ifølge Barnelegeforeningen vil en lege sjelden erklære et barn for invalid så lenge barnet er i vekst.

Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon viser at nærmere 590. 000 barn hadde barneforsikring ifjor. Av disse var det 200 personer som ble meldt uføre.

Realfsen mener at den beste forsikringen foreldre kan gi barna sine er å ha en solid økonomi, og være godt forsikret selv

– Det er hvis du som forelder mister inntekten at barna blir rammet, mener Realfsen.

Fint tilskudd

Bjarne Rysstad

Informasjonssjefen i Gjensidige mener barneforsikringen kan være et godt sikkerhetsnett for enkelte.

Foto: Andrea Nae Besset / NRK

Noen av forsikringsselskapene betaler en engangserstatning mellom 400-600 000 kroner ved minst 50% arbeidsuførhet . Mens andre utbetaler uførepensjon per år på mellom 40.000 - 140.000 kroner.

Gjensidige er svært sparsom med å gi ut detaljert statistikk på hvor mange som får utbetalt erstatningssummer og hvorfor. De kaller det for konkurransesensitive opplysninger. De påpeker at de kontinuerlig jobber med å forbedre produktene sine, men argumenterer med at barneforsikring kan være et fint supplement til det offentlige.

– Hvis barnet for eksempel får kreft, kan du få en slump penger som kan brukes på andre hyggelige ting. De pengene kan familien ha nytte av i en allerede vanskelig situasjon, sier Rysstad.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger