Oslo lufthavn forventer normal trafikk lørdag

– Vi har noen etterdønninger fra de to foregående dagene men vi forventer at ting stabiliserer seg utover dagen, sier Knut Holen, vakthavende direktør ved Oslo lufthavn.

Lange køer på Gardermoen.

FREDAG: Slik så det ut på Gardermoen fredag. Stor påsketrafikk, etterdønninger fra torsdagens kanselleringer og et bagasjeanlegg som sluttet å fungere, skapte kaostilstander.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Oslo lufthavn har vært preget av kaos de siste to dagene. På torsdag ble hovedstadsområdet rammet av kraftig og brått snøvær, noe som gjorde at flyplassen måtte kansellere all flyvning.

Fredag fortsatte problemene da bagasjeanlegget sluttet å fungere samtidig som påsketrafikken satte inn for fullt.

En rekke ande flyplasser hadde også problemer. Passasjerer ble sendt med buss for fly til Oslo fra både Stavanger og Tromsø.

Lørdag skal trafikken endelig gå som normalt, i hvert fall ved Oslo lufthavn.

– Litt tåke

– Vi regner med at det blir en normal drift utover dagen i dag. Vi har litt tåke, som skal forsvinne utover formiddagen. Det er noe mer trafikk på grunn av påske. Men utover det forventer vi normal trikk, sier Knut Holen, vakthavende direktør ved Oslo lufthavn til NRK.

Knut Holen

Knut Holen, vakthavende direktør ved Oslo lufthavn.

Foto: Avinor

– Dere sa også fredag morgen at dere regnet med normal trafikk?

– Det skjedde ting utover dagen. Det var mange passasjerer som sto igjen fra torsdagen og på ettermiddagen fikk vi trøbbel med bagasjeanlegget som toppet det hele.

Noen forsinkelser

– Så det er ingen kanselleringer eller forsinkelser i dag?

– Det er ingen kanselleringer som jeg har oversikten over pr. nå. Det er noen forsinkelser. Punktligheten er på 80 prosent, og det er normalt når det er litt tåke, sånn som på morgenen i dag. Det er snakk om 15–20 minutter på de flyene som er forsinket, sier Holen.

LES FLERE SAKER OM FLYKAOSET:

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger