NRK Meny
Normal

Vurderte å stenge alkoholserveringen

OSLO LUFTHAVN (NRK): Amper stemning på Oslo lufthavn førte til at politiet måtte tilkalles natt til fredag.

Ølservering i avgangshallen på Oslo Lufthavn

Det serveres fortsatt øl på W.B. Samson i avgangshallen på Oslo Lufthavn.

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

– Det var vel i går at det var et par episoder der folk hadde ventet for lenge og fått seg litt for mye å drikke, som var medvirkende til at vi måtte komme og roe gemyttene og være til stede, sier Anders Horn-Lyndgren ved politiet på Gardermoen til NRK.

Stasjonssjef Paal Sørhagen opplyser at politiet vurderte å stenge alkoholserveringen.

– Vi hadde et visst konfliktnivå her i natt som gjorde at det ble vurdert fordi alkohol kan øke konfliktnivået, og da ble det vurdert i natt i samarbeid med flyplasseier. Men nå er situasjonen en helt annen og har roet seg mer enn i natt, nå er vi bare tilstede og overvåker situasjonen, sier han.

Ifølge Sørhagen har det ikke vært noen voldelige episoder eller pågripelser, noe som trolig skyldes politiets tilstedeværelse.

Oslo lufthavn - kaos

Rundt 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo Lufthavn fredag. Mange av dem blir forsinket.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Måtte roe gemyttene

Pressetalsmann Joachim Westher Andersen bekrefter at politiet måtte tilkalles etter at mange passasjerer ble nødt til å tilbringe natta på flyplassen på grunn av det voldsomme snøværet på Østlandet.

– Vi har ikke opplevd ordensforstyrrelser i dag, men det er riktig at det var litt amper stemning her i går. Folk hadde ventet lenge, og mange var fortvilet og lei seg. Vi måtte tilkalle politiet. Det var ikke på grunn av spesielle hendelser, men rett og slett for å roe ned stemningen som var her, sier han.

Det er varslet flere forsinkelser og mulige kanselleringer fredag, når 90.000 passasjerer har planer om å reise fra Oslo Lufthavn.

HR-manager Anne Westland i SAS sier at hun ikke kjenner til om politiet vurderer å stenge ølserveringen.

Flere ble nektet servering

Sølvi Ness

Sølvi Ness i SSP forteller at serveringsstedene på Oslo Lufthavn har fått beskjed om å følge skjenkereglene ekstra nøye.

Foto: Kjersti Strømmen / NRK

Driftsdirektør Sølvi Ness i SSP, som driver serveringsstedene på Oslo Lufthavn, sier til NRK at de er ekstra påpasselige med å følge skjenkereglene.

– Vi er bekymret når folk blir sittende veldig lenge. Men vi følger skjenkereglene, og vurderer hver eneste kunde når de kommer og kjøper, sier hun. Vi skjønte at det var noen bekymringer for politiet som var her i natt, og vi har gått ut med informasjon til alle våre avdelinger om at de skal være ekstra nøye, sier hun.

Det har foreløpig ikke vært noen situasjoner ved serveringsstedene fredag.

– Men det er klart det er et problem når folk blir sittende veldig lenge. Noen har medbrakt, og det var noen som ble nektet fordi de hadde fått nok. Vi er ekstra påpasselige, og spesielt ved lange forsinkelser er vi i dialog med vektere og politiet, sier Ness.

– Folk er blide og glade

Thomas Pettersson og Lars Johan Viddal

Thomas Pettersson og Lars Johan Viddal forteller om god stemning på O'Learys på Oslo Lufthavn.

Foto: Trine Bråthen / NRK

På flyplasspuben O'Learys tappes det fremdeles.

– Jeg fikk beskjed fra en kompis om at politiet vurderte å stoppe alkoholsalget, fordi folk begynte å bli aggressive. Da skyndte jeg meg å kjøpe en, sier Lars Johan Viddal, som skal fly til Ålesund.

Avdelingsleder Thomas Petterson hadde ikke hørt om noen alkoholstans, og forstår heller ikke hensikten.

– Folk er stort sett blide og glade, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger