Nå vurderer Breivik likevel anke

Advokat Øystein Storrvik sier Breivik vurderer å anke punktet der 22. juli-terroristen ikke fikk medhold av Oslo tingrett.

Anders Behring Breiviks advokat, Øystein Storrvik, sier han er forberedt på at saken går til menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

VURDERER ANKE: Øystein Storrvik er advokat for Anders Behring Breivik.

I dommen fra Oslo tingrett fikk Anders Behring Breivik medhold i at staten krenker artikkel 3 i Menneskerettighetskonvensjonen, men at soningsforholdene ikke bryter med artikkel 8.

Artikkel 3 dreier seg om umenneskelige og nedverdigende forhold, mens artikkel 8 handler om privatliv og korrespondanse.

Leder for støttegruppen etter 22. juli-hendelsene uttalte at de var fornøyd med at Breivik ikke anket punktet de mente var viktigst. Nemlig at han ikke får ha kontakt med mulige støttespillere.

Etter at Justisdepartementet anket dommen på artikkel 3, kan Brevik-teamet komme til å endre standpunkt når det gjelder artikkel 8, der staten ble frikjent.

– Vi vurderer å anke de punktene vi ikke fikk medhold i sist. Det er det vi gjorde gjeldende om artikkel åtte i EMK, som gjelder kommunikasjon og brevkontroll, sier Breiviks advokat Øystein Storrvik til NRK.

Storrvik: En fordel

Advokaten sier han ikke er overrasket over at staten anker dommen der de ble dømt for menneskerettighetsbrudd.

– Absolutt ikke. Det var to helt klare alternativer her, og vi har forberedt på det alternativet staten valgte.

Han mener en ny rettsrunde kan være en fordel.

– Det er en sak som reiser flere prinsipielle spørsmål, og det kan være en fordel. Det er ganske likt, det er full behandling der også.

– Hva tenker Breivik om at han igjen kommer i medienes søkelys?

– Jeg siterer ikke hans reaksjon på de tingene.

– Er han informert?

– Jeg forutsetter at han vet det gjennom media, som oss andre, svarer Storrvik.

Til Menneskerettsdomstolen?

Advokaten mener saken kan gå helt til Strasbourg.

– Vi tar en rettsinstans av gangen. VI har vært forberedt på at denne saken går helt til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg, og det er jeg fortsatt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger