Hopp til innhold

Mener tidligere studenters krav kan være foreldet

Westerdals Høyskole sier at de kan gå i dialog med tidligere studenter om tilbakebetaling av skolepenger, men sier at enkelte av studentenes krav kan være foreldet.

Westerdals School of Communication

Westerdals School of Communication har fått krav fra opp mot tusen studenter om tilbakebetaling av skolepenger.

Foto: Astrid Storkås

Det går frem av et brev som skolens advokat, Henning Harborg, har sendt til alle som har henvendt seg til skolen med krav om tilbakebetaling av skolepenger.

Brevet kommer etter avsløringer om at Westerdal fra 2002 til 2012 krevde nesten det dobbelte av maksimalbeløpet i henhold til privatskoleloven.

Skolen opplyste onsdag at det kan være så mange som 1300 studenter som har betalt inn for mye. Enkelte av kravene er på over 100.000 kroner.

Noe kan være foreldet

I brevet skriver advokaten at skolen ønsker å finne en løsning med de tidligere studentene, men understreker samtidig at skolen ikke vil strekke seg for langt.

Det kan imidlertid ikke være en løsning som innebærer for store utbetalinger fra høyskolens side, skriver advokat Harborg i brevet.

Skolen sier også at varselet om tilbakebetaling til staten av for stor statsstøtte, kan virke inn på hvor mye penger skolen har å betale tilbake til studentene.

Kravene om tilbakebetaling av skolepenger gjelder perioden mellom 2002 og 2012, men skolen sier at det kan være at noen av kravene er foreldet.

– Blander sammen to saker

– Det er konstruktivt at de er villige til å gå i dialog, sier advokat Therese Ljosdahl til NRK.

Sammen med Andreas Slettvoll i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA har hun rundt 700 tidligere elever ved Westerdal som klienter. I tillegg til firmaets klienter har rundt 250 tidligere studenter engasjert advokatfirmaet DLA Piper.

Advokatene hadde satt 1. april som frist for svar fra skolen og forventet derfor dagens svar.

Ljosdahl er skeptisk til skolens uttalelse om at tilbakebetalingen til staten kan føre til at de ikke har penger til å betale tilbake til elevene.

– Jeg mener at de blander sammen to forskjellige saker. Jeg representer elevene i denne saken.

Advokaten er også skeptisk til at skolen mener at en noen av sakene kan være foreldet og at de tidligere studentene derfor ikke har krav på tilbakebetaling.

– Vi er litt overrasket over at de sier at noen kravene kan være foreldet. Det blir ikke å behandle alle likt, sier Ljosdahl.

Når det gjelder veien videre ønsker ikke hun å uttale seg før hun har diskutert saken med klientene sine.

AKTUELT NÅ