Mange tusen er rammet av SAS-innstillinger

GARDERMOEN/SOLA (NRK) Selv om streiken i flyselskapet ble avblåst i natt, er mange avganger fremdeles innstilt. SAS angrer ikke på kanselleringene og kan ikke love at alle passasjerene kommer seg avgårde i dag.

SAS innstilte avganger

Flere SAS-avganger var innstilt på Oslo Lufthavn torsdag formiddag.

Foto: Simon Solheim / NRK

Da partene ble enige om en ny avtale ved 4-tiden natt til torsdag, begynte arbeidet med å få flyene inn i trafikk igjen. I går innstilte SAS flere enn 100 fly som skulle tatt av før klokka 14 i tilfelle en opptrapping av streiken.

Nå er flere enn 10.000 passasjerer rammet av innstillingene.

– I går var situasjonen at vi sto overfor en potensiell storstreik. For å unngå at flere tusen passasjerer sto strandet på flyplassen, tok vi valget å kansellere de 100 avgangene for å minimere konsekvensene. Vi er selvfølgelig kjempeglade for at vi har en løsning nå, og at vi unngikk en storstreik, men det valget måtte vi ta i går – i dag hadde vært for sent, sier Tonje Sund, pressekontakt i flyselskapet til NRK.

Tonje Sund, pressekontakt i SAS

Tonje Sund, pressekontakt i SAS.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

– Hvis vi ikke hadde kansellert i går, hadde alternativet vært veldig mye verre i dag dersom vi hadde hatt en storstreik. Så det var et valg vi var nødt til å ta i går, og vi angrer ikke beslutningen.

– Kan dere love at passasjerene som skulle ha reist med de 100 avgangene som er blitt innstilt, kommer seg av gårde i dag?

– Nei, vi kan ikke love at de kommer seg av gårde i dag. Vi jobber intensivt med å få booket om så mange som mulig. Vi håper at trafikkmønsteret skal være så normalt som mulig i ettermiddag, og vi har bemannet opp kraftig både på kundeservice og på flyplassen, så det er full beredskap nå for å hjelpe passasjerene med å komme seg av gårde.

Hun sier trafikken vil gå som normalt igjen fra klokka 14 og ber passasjerer ta kontakt med flyselskapets kundesentre for å bli booket om.

Sund sier SAS anbefaler de som skal ut å reise å møte opp til vanlig tid, med mindre de har fått beskjed om at flyet deres er innstilt. Hun sier SAS vil jobbe med informere fortløpende utover dagen i ulike kanaler.

SAS på Oslo Lufthavn

På Oslo Lufthavn deler SAS ut mat og drikke til passasjerer i køen.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Stille på Sola

På Stavanger Lufthavn Sola var det stille ved sjutiden på morgenen.

Hilde Skåra

Hilde Skåra, Widerøe.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Åtte SAS-avganger var innstilt og stasjonssjef i Widerøe ground handling, Hilde Skåra, sa til NRK at det kan se ut som folk hadde funnet alternative ruter eller andre måter å reise på.

– Jeg møtte en mann her i morges som skulle til Oslo, men som skulle fly via København. Vi fikk ordnet en direkteavgang til ham i stedet, fortalte hun til NRK.

Kø på OSL

Lange køer ved service-skranken til SAS på Oslo Lufthavn.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger