LO gir de rødgrønne 13 millioner til valgkamp

LO vil ha rødgrønn seier ved høstens stortingsvalg, og blar opp 13 millioner kroner for å velte de blå-blå. Det er den høyeste valgkampstøtten noensinne.

Gerd Kristiansen

- De fagorganiserte er best tjent med en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Innstillingen fra sekretariatet i LO til kongressen er å gi 10 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 2 millioner kroner til SV og 1 million kroner til Senterpartiet.

Det er det største pengebidraget LO noensinne har gitt. Foran forrige stortingsvalg ga LO litt over 8 millioner til de tre partiene. Også i 2013 var det det dypeste LO hadde gravd i pengekista.

Begrunnelsen for den historisk høye støtten foran årets valg er som følger:

– LO ser det som sin oppgave å kjempe for en samfunnsutvikling som styrker fellesskapet, og for økonomisk og sosial trygghet og arbeid til alle, sier LO-leder Gerd Kristiansen i en pressemelding.

At de partiene ligger LOs hjertesaker nærmest, oppgis altså som grunnen til valgkampstøtten.

Arbeidstakerorganisasjon, med 915 000 medlemmer, ønsker å styrke det organiserte arbeidslivet. Fra venstresida i norsk politikk har det kommer påstander om at de borgerlige har svekket det organiserte arbeidslivet.

– Norske arbeidstakere har nytt godt av det fagligpolitiske samarbeidet, og vi mener at landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall, og en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet, sier LO-lederen.

I tillegg er det lang tradisjon for at en rekke av LO-forbundene også bevilger økonomisk valgkampstøtte, særlig til Arbeiderpartiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger