NRK Meny
Normal

Krever Vallas avgang

Uroen rundt LO-leder Gerd-Liv Valla fortsetter. Flere lokale tillitsvalgte i Fellesforbundet er blant dem som nå mener LO er best tjent med en ny leder.

Gerd-Liv Valla
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Flere tillitsvalgte i LO ber nå Gerd-Liv Valla om å trekke seg som LO-leder.

Noen av kritikerne kommer fra Vallas eget hjemdistrikt.

Gerd-Liv Valla begynner nok å bli vant til kritikken fra egne rekker, men kanskje svir det ekstra når den kommer fra tillitsvalgte fra hennes eget hjemdistrikt.

Unnskyldning ikke god nok

Lokale LO-ledere i det mektige Fellesforbundet sier til Dagbladet at de ikke ønsker at Valla fortsetter i jobben, selv etter at hun ba om unnskyldning for behandlingen av Ingunn Yssen på fredag.

- Denne unnskyldningen var lite troverdig, sier Jan Erik Arnøy, leder av Fellesforbundet i Vallas hjemdistrikt, Helgeland.

- Trenger troverdighet

Han får støtte av flere andre tillitsvalgte som mener Valla bør trekke seg til fordel for nestleder Roar Flåthen. Bare slik kan LO få ro og troverdighet, mener de.

Lederen i Fellesforbundet sentralt, Kjell Bjørndalen sier til Dagblaet at de ikke lenger kan leve med situasjonen slik den er nå. 

Ønsker åpen debatt

Partisekretær Martin Kolberg ønsker åpen debatt i Arbeiderpartiet om Gerd-Liv Vallas kandidatur som leder av partiets valgkomité.

Både under telefonkonferansen mellom alle fylkeslederne fredag og under Aps gruppekonferanse på Sundvollen fredag, skal Kolberg ha gjort det klart at partiet ikke ville sette på munnkurv i debatten.

– Det er riktig at jeg sa at det ikke skulle være noen munnkurv i sin alminnelighet. Men jeg advarte også mot å bruke denne saken som et generelt angrep på det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Ap, sier Kolberg til Dagens Næringsliv.

Kolberg avviser overfor DN at partiets ledelse driver noen kampanje mot LO-leder Gerd-Liv Valla.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger