Hopp til innhold

Gerd-Liv Valla angrer ikke på at hun valgte Jens

På tross av tonen mellom tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla og statsminister Jens Stoltenberg ikke lenger er like uanstrengt som før, angrer hun ikke på at hun hjalp ham til å bli Arbeiderpartiets leder.

Gerd-Liv Valla

BAK EN MEKTIG MANN STÅR EN KVINNE: Gerd-Liv Valla roser Jens Stoltenberg for hans lederegenskaper ti år etter at hun som valgkomitee-leder pekte på ham som Arbeiderpartiets neste leder.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Om to uker kommer en av Norges tidligere mektigste med en bok med sine memoarer fra 30 år i norsk politikk, «Gi meg de brennende hjerter».

Hennes framtredende liv i politikken kommer ikke utenom en rekke hendelser som førte til at Valla som daværende LO-leder måtte gå av i 2007 etter kritikk mot hennes lederstil.

I tida etter kritiserte hun sin tidligere nære venn, Jens Stoltenberg for måten han taklet saken og deres forhold på. Forbi var tida da de to gikk faste turer sammen rundt Sognsvann og spiste dårlig pizza på Vallas hytte.

Likevel holder Valla ti år etter fast ved at hun ville ha valgt Stoltenberg igjen dersom hun fikk valget på nytt. Hun var nemlig leder av valgkomiteen som skulle peke på Arbeiderpartiets nye leder.

– Han har vært en partileder som har gjort en god jobb, sier Valla under et intervju med NRK.

– Har du noen gang angret på det valget?

– Nei, det har jeg aldri.

– Takk, Gerd-Liv!

Til NRK forteller Valla at de gjorde noe helt spesielt for ti år siden da de allerede et halvt år før fristen gikk ut og annonserte at Jens Stoltenberg var valgkomiteens soleklare kandidat som ny partileder.

– Han ville aldri hatt noen konkurrenter etter at han ble valgt, sier Valla.

Under et intervju i Nitimen på NRK P1 lørdag påpeker programlederen overfor statsminister Jens Stoltenberg at han kan takke Valla for at han fikk ledervervet framfor Thorbjørn Jagland i 2002.

Lettere spøkefullt sier hun at Stoltenberg derfor må takke Valla.

– Ja, takk Gerd-Liv, svarer Stoltenberg.

Begge intervjuene med Stoltenberg og Valla kan dere høre på Nitimen lørdag 10. 11 på NRK P1 mellom klokka 09 og 11.

Statsminister Jens Stoltenberg synger sammen med NRK-programlederne Synnøve Svabø og Pål Thoresen en sang som de to sistnevnte har laget i anledning Stoltenbergs ti år som leder for Arbeiderpartiet.

SE VIDEO: Statsminister Jens Stoltenberg synger sammen med NRK-programlederne Synnøve Svabø og Pål Thoresen en sang som de to sistnevnte har laget i anledning Stoltenbergs ti år som leder for Arbeiderpartiet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ