Normal

Kolberg innrømmer svikt

- Arbeiderpartiet har ikke klart å ta godt nok vare på arbeidernes status i samfunnsdebatten, sier partisekretær Martin Kolberg.

Martin Kolberg

Martin Kolberg

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- Vi hyller kapital og ledelse, sier Kolberg.

Han mener at den rødgrønne regjeringen forsøker å gjøre noe med dette, men at det ikke er enkelt.

Kolberg innrømmet i NRK Søndagsavisa i dag at Arbeiderpartiet "et stykke på vei og på noen punkter" har sviktet den vanlige arbeider.

Han sier at partiet kan kritiseres for ikke å ha vært tydelig nok på at arbeid er veldig nødvendig for verdiskapningen i samfunnet.

- Jeg tror John Olav Egeland har rett i at tyngepunktet i den politiske debatten, og den sosiale og kulturelle utvikling, har gått i det en kan kalle en tydelig gal retning. Det må vi alle ta ansvar for, sa Kolberg.

- Yrkesgrupper er blitt usynlige

Arbeid har ikke lenger noen status. Det er kapital, ledelse og tastetrykk som skaper verdiene, står det i en leder i Dagbladet i dag, skrevet av politisk kommentator John Olav Egeland.

Til NRK sier han at de siste 20 til 30 år har en stor del av Norges yrkesbefolkning blitt mer eller mindre usynlige i mediene, i det politiske liv, og dypest sett i verdiskalaen vi har.

- Vi setter på en måte arbeid lavere enn kapital. Kapital er nødvendig, men uten arbeid har den ingen verdi, sa Egeland i debatten med Kolberg.

Hør: Martin Kolberg og John OLav Egeland i debatt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger