Kjell Ingolf Ropstad innstilles som Krf-nestleder

Kjell Ingolf Ropstad (31) fra Aust-Agder innstilles som ny nestleder i KrF. Dermed vrakes dagens første nestleder Dagrun Eriksen (45).

Kjell Ingolf Ropstad

NY NESTLEDER: Kjell Ingolf Ropstad (31) fra Aust-Agder innstilles som ny nestleder i KrF. Han er i dag partiets justispolitiske talsperson på Stortinget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vår enstemmige innstilling er Knut Arild Hareide som leder, Olaug Bollestad som første nestleder og Kjell Ingolf Ropstad som andre nestleder, sier leder i valgkomiteen i KrF Trude Brosvik fra Sogn og Fjordane.

Dagens andre nestleder Olaug Bollestad (Rogaland) rykker dermed opp til første nestleder, mens Ropstad altså foreslås på andreplassen og skyver Dagrun Eriksen ut av ledertrioen.

Lederen i valgkomiteen opplyser til NRK at Eriksen ikke har trukket seg, men stiller seg til disposisjon.

Landsstyremøte i Krf 5. november 2016

DAGENS LEDERTRIO: Under Krfs landsstyremøte i november var det disse tre som tronet på toppen i partiet. Dagrun Eriksen (t.v.) blir nå vraket av valgkomiteen, mens Olaug Bollestad får fornyet tillit.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ropstad er KrFs førstekandidat i Aust-Agder, sitter i dag på Stortinget og er partiets justispolitiske talsperson.

Sa nei forrige gang

For to år siden ønsket flere fylkeslag i KrF å få inn Ropstad på nestlederplassen, men da endte han med å takke nei til plassen. Da skrev han på sin Facebookside:

«Etter en lang tenkepause har jeg nå bestemt meg for å takke nei til å stille som nestleder i KrF. Jeg er takknemlig for hyggelige tilbakemeldinger og heiarop – faktisk også litt stolt – vi er jo tross alt bare mennesker alle sammen».

Denne gangen har han bestemt seg for å si ja.

Eriksen i Nordland

I høst ble det kjent av dagens første nestleder Dagrun Eriksen blir listetopp for KrF i Nordland. For øyeblikket er hun på reise i en bobil i Nordland for å gjøre seg kjent i fylket.

SISTE NYTT

Siste meldinger