Ingen Jensen-avgjørelse før jul

Etterforskningen av saken mot den korrupsjonssiktede politimannen vil pågå i flere måneder til. – Det er tøffe dager for Jensen, sier hans forsvarer.

Eirik Jensen

Etterforskningen av saken mot Eirik Jensen vil pågå i ytterligere noen måneder. Den korrupsjonssiktede politimannen er fortsatt suspendert fra stillingen som politioverbetjent i Oslo politidistrikt.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Spesialenheten for politisaker har tidligere antydet at saken ville nærme seg ferdig etterforsket i løpet av høsten. Nå opplyser lederen at de trenger mer tid.

– Man forventer at etterforskningen vil pågå i ytterligere noen måneder, sier etterforskningsleder Liv Øyen til NRK.

– Hvor mange måneder er det snakk om?

– Det er vanskelig å være mer konkret.

Venter for å bli kjent med anklagegrunnlaget

I oktober ble det kjent at siktelsen mot Eirik Jensen er utvidet til også å gjelde medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Siden har den siktede politimannen nektet å la seg avhøre.

– Han vil ikke forklare seg, i hvert fall ikke så lenge det er dokumenter i saken han ikke får se. Nok er nok, han har vært undergitt dette regimet i snart ti måneder. Nå må han få anledning til å bli kjent med anklagegrunnlaget mot seg, sier forsvarer Jens-Ove Hagen.

Jens-Ove Hagen, forsvarer for Eirik Jensen

Jens-Ove Hagen forsvarer Eirik Jensen. Hagen forteller at hans klient opplever tøffe dager, fordi Jensen er den som blir etterforsket.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– Situasjonen virker fastlåst

Hagen viser til at mange av etterforskningsdokumentene fortsatt er klausulerte, det vil si at Jensen ikke får tilgang til dem.

– Situasjonen er nå den at han har gitt fem-seks avhør på over 200 sider. Cappelen ble avhørt så mye som fire ganger før Jensen ble pågrepet, og noen ganger etter. Fortsatt får ikke Jensen se avhørene Cappelen har gitt. På prinsipielt grunnlag har jeg derfor anbefalt ham å la være å gå i avhør, sier Hagen.

– Situasjonen virker fastlåst, Spesialenheten virker å være helt tause, legger han til.

Liv Øyen, etterforskningsleder i Spesialenheten, forklarte overfor Aftenposten i oktober at Jensen skal forklare seg uten å kunne ta hensyn til den andre informasjonen de sitter med:

– Siktede er gjennom syv tidligere avhør også gjort kjent med en del informasjon i saken, selv om mye fortsatt er klausulert, sa Øyen videre.

Suspendert fra stillingen som politioverbetjent

Eirik Jensen er fortsatt suspendert fra stillingen som politioverbetjent i Oslo politidistrikt. Suspensjonen ble sist forlenget i september.

– Tiden går, det kan vi konstatere. Det er tøft å være Jensen, å være den som blir etterforsket, sier Hagen.

Spesialenheten for politisaker vil ikke kommentere årsaken til at de trenger mer tid. Men NRK vet at det også gjenstår avhør av minst et sentralt vitne i saken.

Dette vitnet har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre på grunn av sin helsetilstand. Vitnet knyttes til oppussingen av et bad hjemme hos Jensen og samboeren. Denne oppussingen skal være et av de mest sentrale bevisene mot politimannen.

Eirik Jensens tidligere hus

Gjermund Cappelen skal i avhør ha forklart at han hjalp Jensen med oppussingen av dette huset i Akershus. Jensen solgte huset i 2010 for 4,75 millioner kroner og tjente 1,25 millioner på boligsalget.

Foto: Farid Ighoubah/NRK

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger