Hun skal lede samlingen av NTNUs campuser

Sivilingeniør og byplanlegger Merete Kvidal skal lede samlingen av utdanning og forskning i Trondheim ved Gløshaugen.

Merete Kvidal

Merete Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg og har også studert sosiologi.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

– Dette er en av de største utfordringene man kan få innenfor byutvikling og -planlegging. Jobben handler også mye om kommunikasjon, organisasjon og politikk, og det var denne miksen som interesserte meg. Og så er det noe som er veldig viktig for NTNU og for Trondheim, sier Kvidal i en pressemelding fra NTNU.

Kvidal skal lede Campusprosjektet ved NTNU, som skal «utvikle fremtidens campus i tråd med NTNUs visjoner og langsiktige planer».

Et viktig ledd er samlingen av NTNU i Trondheim til én felles byintegrert campus. Dette innebærer at Dragvoll skal ikke lenger være en campus, og at fakultetene der skal flyttes til området ved Gløshaugen.

Liker 24/7-tanken

Kvidal er utdannet sivilingeniør i bygg ved Norges tekniske høgskole (NTH), og har også grunnfag i sosiologi fra Den almennvitenskapelige høgskole (AVH) i Trondheim.

Siviligeniøren har jobbet ved forskningsstiftelsen SINTEF og undervist ved NTNU, arbeidet med prosjektutvikling i Miljøpakken og vært prosjektleder for opprustning av Torvet. Nå er hun avdelingsleder ved arkitektkontoret tegn_3, og er blant annet involvert i arbeidet med regjeringskvartalet i Oslo.

Kvidal drømmer om en levende NTNU-campus med faglig og geografisk tverrfaglighet, ifølge pressemeldingen.

– Jeg liker tanken på en 24/7-by der studentene vrimler på campus døgnet rundt, og jeg har tro på å samle fagmiljøene mer, sier hun.

Campus Trondheim

Innenfor det markerte området kan Trondheims nye campus bli lokalisert om noen år.

Foto: Trondheim kommune

Lang vei

Prosessen frem mot samling av NTNU i byen har vært lang, og ikke uten motstand fra spesielt en del ansatte ved universitetet.

I august i år kom rapporten som anbefalte samling i én campus, og én måned etterpå sa regjeringen ja.

– Det er den klart beste løsningen. Det vil gi bedre utnyttelse av lokaler, kortere avstander for studentene. Dette vil også gjøre dette til et mer attraktivt universitet internasjonalt. Nå er ambisjonen lagt, det er denne veien det går, men dette vil ta mange år å få på plass, sa statsminister Erna Solberg i sin tale.

– Avgjørelsen om å ha en campus er viktig for Trondheim by, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Detaljer rundt omfanget av en samling ved Gløshaugen, og hva den vil koste, er ikke kjent.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger