Hopp til innhold

Heikki Bjørklund Paltto (24) ble funnet drept i leiligheten sin

Det var Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen som ble knivdrept mandag.

HP

DREPT: Heikki Bjørklund Paltto sluttet med fotball da han var juniorspiller, men han ble værende som en aktiv del av klubbmiljøet.

Foto: Mysenfotball

Den unge mannen som mandag ble knivstukket og drept i en leilighet på Majorstua i Oslo, var en sentral del av fotballklubben på hjemstedet Mysen i Østfold.

– Han var godt likt, jeg husker han som en blid, hyggelig, og snill mann, sier en kilde som kjente den drepte fra fotballmiljøet.

Heikki Bjørklund Paltto sluttet med fotball da han var juniorspiller, men han ble værende som en aktiv del av klubbmiljøet i forbindelse med sosiale tilstelninger.

Tirsdag kveld skulle klubben i hans hjerte ha kjempet om opprykk til 5. divisjon. Isteden samlet spillere, trenere og ledere seg til en følelsesladd minnemarkering på klubbhuset.

– Han var en del av en godt sammensveiset guttegjeng, som alltid har holdt sammen. Det er en gjeng som har spist, jobbet og til og med bodd sammen, sier Per Egil Aas, leder i Mysen IF.

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H) sier den lokale idretten skaper samhold.

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas (H) sier den lokale idretten skaper samhold.

Stor omgangskrets

Ordfører Erik Unaas i Eidsberg beskriver Heikki Paltto som en blid gutt med en stor omgangskrets.

Krimteknikere på vei til åstedet

ETTERFORSKER VIDERE: Politiet sier at de ikke har hatt noe gjennombrudd i saken ennå. Onsdag fortsatte undersøkelsene der avdøde ble funnet.

Foto: Martin Roalsø / NRK

– På en slik dag føles det ut som om nesten alle kjenner alle. Det gjør sorgen ekstra sterk. Det er mange som er berørt og involvert, sa ordføreren til NRK tirsdag kveld.

Paltto skulle møtt på jobb klokken 09 på mandag, men dukket aldri opp. Arbeidsgiveren, som driver med salg og markedsføring og holder til Oslo sentrum, forsøkte å ringe ham da han ikke møtte opp på jobb.

En av de fire romkameratene meldte 12.15 til AMK at han hadde funnet Paltto knivstukket i leiligheten. Paltto bodde i leiligheten sammen med flere barndomsvenner fra hjemstedet, får NRK bekreftet.

Ambulansepersonell rykket ut, men livet sto ikke til å redde.

Etterlyst mann etter knivdrap på Majorstua

ETTERLYST: Politiet går ut med bilder og beskrivelser av en mann de mener er sentral i etterforskningen av Majorstua-drapet.

Foto: Olav Rønneberg / NRK

Fredag fortalte politiet på en pressekonferanse at de knytter drapet direkte til et ran som fant sted i nærheten av drapsstedet, og i den sammenheng etterlyser en mann.

– En mann kan knyttes til ranet og drapet som skjedde samme morgen. Dette har hele tiden vært en del av etterforskningen. Personen er sentral. Det er veldig viktig for politiet å identifisere han, sa politiinspektør Grete Metlid under pressekonferansen.

Minnestund i Mysen

MINNESTUND: De tidligere lagkameratene til den drepte mannen samlet seg til en minnestund i klubbhuset til Mysen tirsdag kveld.

Foto: Shemsi Bunjaku/NRK

AKTUELT NÅ