- Jeg er skuffa

Til stående applaus tok Kristin Halvorsen i mot hyllest fra SVs valgvake, men det var en avmålt partileder som talte til sine partifeller.

Kristin Halvorsen
Foto: Poppe, Cornelius / Scanpix

– Vi er skuffa over SVs eget valgresultat, sa Halvorsen.

AP får SV sine mandater

SV gjør et bedre valg en først antatt, men mister fire mandater i forhold til forrige stortingsvalg. Fire mandater som det etter at 90 % prosent av stemmene er talt opp går til regjeringspartner Arbeiderpartiet. Dermed ser det ut som de rødgrønne beholder regjeringsposisjonen.

– Vi har fått veldig mye støtte. Og jeg har tenkt hva gjør du nå kjære velger, sier du at du er fornøyd med regjeringens politikk og klapper meg på ryggen, for så å gå bort å stemme på Ap, undret Halvorsen.

– De velger Jens fremfor kaos

– Men det er sikkert at velgerne har valgt rødgrønn politikk, og det er ikke ren AP-politikk, sa Halvorsen, og fortsatte

– Det er ikke rart at velgerne velger Jens fremfor kaos, sa hun, og avsluttet med en hjertesukk.

– Jeg er skuffet over at ingen av de partiene som satset på miljø har fått støtte av velgerne. Vi har ikke valgt miljø av taktiske, men fordi vi mener det er den viktigste saken i fremtiden, sa hun før hun måtte løpe i partilederdebatten i vandrehallen på Stortinget.

Video nsps_upload_2009_9_15_1_2_5_1604.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Halvorsen taler til SVs valgvake.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger