God stemning på Norway Cups åpningsshow

Fem lag har til nå trukket seg fra Norway Cup på grunn av terrortrusselen mot Norge. Turneringen avvikles som normalt, men med mer politi og høyere sikkerhetsberedskap enn vanlig. Lørdag kveld var det duket for åpningsseremonien.

SE VIDEO: Fem lag har hittil trukket seg fra Norway Cup som følge av terrortrusselen. Åpningsfesten av turneringen foregikk lørdag kveld.

Søndag starter en av verdens største fotballturnering, Norway Cup, på Ekeberg i Oslo. Rundt 32.000 barn og unge fra 55 nasjoner skal delta på fotballturneringen.

Åpningsshowet kom i gang lørdag kveld med blant annet oppvisning fra Hans Majestet Kongens Garde og flere konserter. Nærmere 10.000 barn og unge var samlet foran scenen og stemningen var god da NRK var på plass på Ekebergsletta. Artistene Kaveh, Margaret Berger og Adelen var blant artistene som åpnet Norway Cup i over 30 grader.

Fem lag har imidlertid trukket seg fra Norway Cup som følge av terrortrusselen mot Norge.

– De fem lagene har begrunnet sine forfall med at foreldre og barn er nervøse. De ikke ønsker å delta som følge av det. Vi forstår dem og respekterer dem, sier generalsekretær i Norway Cup, Frode Kyvåg, til NRK.

Kyvåg sier at de har sjekket inn rundt 1450 av de 1560 lagene som skal komme, og de har ingen indikasjoner på at flere lag skal trekke seg.

Ekebergsletta i Oslo under åpningen av Norway Cup

Det var god stemning og nærmere 10.000 oppmøtte på Ekebergsletta i Oslo under åpningen av Norway Cup.

Foto: Braastad, Audun / NTB Scanpix

Bevæpnet politi og sivilt politi på Ekebergsletta

Politiet stilte mannsterke under åpningsseremonien med både bevæpnet politi og sivilt politi.

– Vi har styrket sikkerheten med tanke på truslene som har kommet. Vi er til stede synlig med uniformerte patruljer. I tillegg har vi også sivile patruljer i området. Dette gjør vi for å øke tryggheten og trygghetsfølelsen her, sier innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt til NRK.

Innsatslederen sier at det var færre publikummere i år enn tidligere. Han oppfordrer barn og foreldre til å forholde seg slik de pleier å gjøre.

– De skal gå på Ekeberg og ha det gøy, så skal vi sørge for at det er trygt, sier han.

Under åpningsseremonien i fjor dukket rundt 20.000 mennesker opp, men det var også en rekord, ifølge turneringsleder Terje Lund i Norway Cup.

Høy beredskap på Norway Cup

Innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt sier at de fryktet at det skulle være langt færre oppmøtte på Ekebergsletta lørdag kveld, og at de er fornøyde med at nærmere 10.000 mennesker dukket opp på åpningsseremonien.

Foto: NRK

Isac Elliot og Sandra Lyng avlyste Norway Cup

Den finske artisten Isac Elliot (13) skulle opptre under åpningsseremonien av Norway. Men få timer før han skulle på scenen, melder konsertarrangøren at han ikke kommer likevel.

Daglig leder Per Morten Bergh i konsertarrangøren 6. sjans, sier at de ikke vet om avlysingen skjer på grunn av terrortrusselen.

– Det vi har fått opplyst er at det er noen omstendigheter rundt crewet og det tekniske som gjør at han ikke kommer likevel. Han har utrolige mange fans og vi er opptatt av å ikke gå ut med feil informasjon som kan føre til hysteri, sier Bergh.

Da programlederne opplyste om avlysingen, buet tusenvis av skuffede tenåringsjenter. Også Sandra Lyng skulle opptre, men glimret med sitt fravær.

Mange synlige politifolk på Ekebergsletta

Politiet stilte mannsterke under åpningsseremonien på Ekebergsletta med både bevæpnet politi og sivilt politi.

Foto: NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger