Frp: Karakterer og nivådeling

Med karakterer fra 3. klasse, flere spesialskoler og nivåinndeling i skolen skiller Frps skolepolitikk seg fra de andre partiene. Men partiet har også flere målretta tiltak for en bedre skole.

Bjørkelangen skole
Foto: Stig Sulland

- Fremskrittspartiet vil ha tilpasset opplæring, og sikre at alle elever blir løftet faglig gjennom individuelle opplæringsplaner. Foreldre og skole må kartlegge ferdighetene tidlig i skoleløpet.

Anders Anundsen er skolepolitisk talsmann i Fremskrittspartiet. Han er ikke i tvil om hvorfor Norge skårer dårlig på internasjonale tester i skoleprestasjoner.

- Enhetsskolen har skylda. Alle blir putta inn i en «skoleboks», og kommer ut som seigmenn. Det er demotiverende for elevene.

Men Anundsen vil ikke legge skylda på lærerne.

- Regjeringen skyver skylda over på lærerne i stedet for å gi elevene og foreldrene det tilbudet de ønsker.

Anders Anundsen

Anders Anundsen, Frp.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Guttene er sviktet

- Læreren må være en tydelig leder i klasserommet. Det er viktig at man er tøffere mot guttene. Guttene trenger mer praktisk undervisning, og det er viktig å tilrettelegge for det. Guttene er sviktet av norsk skole gjennom lang tid. Gutter må ikke bli skoletapere.

Anundsen har en rekke tiltak for å bedre undervisningen i klassen. Blant annet vil han at klasseledelse skal være obligatorisk på lærerskolen.

- Det er viktig å stimulere til skolelederutdanning. I tillegg vil vi innføre karakterer fra 3. klasse. Fremskrittspartiet har alltid vært opptatt av disse tingene, men alle har stemt i mot. Det er arrogant og viser handlingslammelse, sier Anundsen.

Tiltak

Fremskrittspartiet vil bygge flere spesialskoler, og innføre likebehandling av privat og offentlig skole. Partiet vil gjeninnføre orden og disiplin i skolen.

I tillegg vil partiet innføre fleksibel skolestart.

Fremskrittspartiet er det eneste partiet i Norge som er for nivåinndeling i norsk skole.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger