Frp-Nesvik: – Kritikken fra Ap er bare trist

Ap mener Frp mangler solidaritet med flyktninger og at utspill fra partiets representanter er en politisk skam. – Trist, svarer Frp på Ap-kritikken.

Full asylkrangel mellom Ap og Frp. Før jul var de enige om innstramminger - nå mener Ap at Frp skaper fremmedfrykt.

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik (Frp) er ikke imponert over Aps håndtering av flyktningekrisen.

Martin Kolberg
Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Det begynte med at Ap, Frp og et stort flertall på Stortinget var enige om viktigheten av et stort og bredt flertall for å løse flyktningekrisen.

Nå hagler beskyldningene mellom Ap og Frp.

– Det som har skjedd, er at Frps fremste representanter, særlig statsråd Sylvi Listhaug (Frp), har brukt en retorikk rundt flyktninger og deres situasjon som er slik at de blir stigmatisert fremfor inkludert. Det er alvorlig, sier stortingsrepresentant i Ap Martin Kolberg til NRK onsdag.

Frp: – Ap-vingling truer Norges grenser

Munnhuggeriet eskalerte da parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Frp skrev en kronikk i NRK.

Der skrev Nesvik at Arbeiderpartiets og partileder Jonas Gahr Støres påståtte vingling og utydelighet i asylpolitikken truet Norges grenser.

Det fikk Kolberg (Ap) til å gå i taket. Samme kveld leverte han en motkronikk der han skrev at det er en avgrunn mellom verdiene til Ap og Frp på asyl- og innvandringsfeltet.

– Jeg mener Frp mangler solidaritet. Helt siden Carl I. Hagens tid har flyktninger og innvandring blitt brukt av Frp for å karakterisere dem som et problem for Norge og en trussel for velferden, sier Kolberg.

Frp-Nesvik: – Trist av Kolberg

Nesvik mener Kolbergs uttalelser er triste.

– For Frp er dette et viktig felt. Klarer vi ikke å få kontroll over den migrasjonsbølgen som har kommet inn over hele Europa vil det gå utover mange som skal integreres og personer som faktisk skal ha asyl, sier Nesvik.

Han peker på at Frp holdt på at man skulle konsentrere hjelpen til nærområdene rundt Syria, der de fleste nyankomne flyktningene til Norge kommer fra, da resten av Stortinget diskuterte hvor mange kvoteflyktninger man skulle ta til landet våren og sommeren 2015.

– Det ville hjulpet 25 ganger flere enn vi kunne hjulpet i Norge for samme sum. Det viser solidaritet og et ektefølt engasjement, sier Nesvik.

Det mener Kolberg er en avsporing. Han peker blant annet på at innvandringspolitisk talsperson Mazyar Keshvari i Frp har tatt til orde for å frata flyktninger verdigjenstander slik man har vedtatt i Danmark.

– Det vil jeg kalle en politisk skam. Hvis Nesvik mener vi har samme utgangspunkt i politikken kan han jo begynne med å avvise Keshvaris utspill, sier Kolberg.

Det avviser Nesvik med henvisning til at at han kun kan forholde seg til forslag som er behandlet i Frps stortingsgruppe, ikke ubehandlede forslag fra enkeltrepresentanter.

SISTE NYTT

Siste meldinger