Frp ber Venstre roe seg ned

STORTINGET (NRK): Venstre advarer regjeringen mot å «shoppe» stortingsflertall fra sak til sak i asylpolitikken. Det får Frp til å be dem roe seg ned.

Trine Skei Grande

Trine Skei Grande og Venstre har avvist alle innstrammingsforslagene til regjeringen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sveinung Rotevatn. Trær i bakgrunnen

Sveinung Rotevatn (V) ber regjeringen ta en pust i bakken og legge an en annen tone i innvandringsdebatten.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Venstres Sveinung Rotevatn advarer regjeringen mot å sikre ulike flertall fra sak til sak for å sikre støtte til sine innstramningsforslag.

– Hvis en shopper flertall fra sak til sak, er det ikke et bredt forlik. Norsk asylpolitikk hadde stått seg på en bred enighet, sier Sveinung Rotevatn (V) til NTB.

Til NRK sier han:

– Det regjeringen bør gjøre er å ta seg en god pust i bakken, legge vekk forslag som ikke er trygt innenfor folkeretten eller ikke bidrar til god integrering, og legge an en litt annen tone i innvandringsdebatten.

Sa blankt nei til alt

Onsdag denne uken gikk Venstre til frontalangrep på både innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og regjeringen.

– Vi har en fagminister som opptrer som en spindoktor fra et ytterliggående opposisjonsparti, ikke som en talsperson fra et ansvarlig regjeringsparti, sa partiets nestleder, Terje Breivik, fra Stortingets talerstol.

Senere samme dag sa Venstre tvert nei til alle forslagene til innstramming regjeringen har hatt ute på høring.

Keshvari: – De kan ikke diktere Stortinget

Mazyar Keshvari, innvandrerpolitiske talsmann i Frp. Blå bakgrunn

Mazyar Keshvari er innvandrerpolitisk talsmann i Frp.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Samtidig advarer Venstre regjeringen mot å skaffe flertall for innstramminger uten at alle seks partier som var en del av asylforliket stiller seg bak.

– Hvis regjeringen ønsker et bredt forlik, må alle bli enige. Da kan man ikke shoppe flertall fra sak til sak med ulike partier, sier Rotevatn.

Innvandringspolitisk talsperson Mazyar Keshvari i Frp ber Venstre vente å se hva regjeringen faktisk kommer med av lovforslag før de advarer mot fremgangsmåten.

– Jeg vil oppfordre Venstre til å roe seg litt ned. Nå har de fått lov til å markere sitt primærstandpunkt, og de har fått lov til å sende en hilsen til sine lokallag som ikke har vært fornøyde med avtaler Venstre har inngått, sier Keshvari.

Han oppfordrer partiets stortingsrepresentanter til å vente å se hvilket forslag regjeringen til slutt sender til Stortinget etter at de har gått gjennom høringsinstansene.

– Per nå har ikke Stortinget en sak å behandle.

Keshvari avviser konsekvent Venstres krav om å starte hele prosessen på nytt.

– Det er ikke slik at Venstre kan diktere Stortinget alene om hvordan jobben til regjeringen skal foregå.

SISTE NYTT

Siste meldinger