Hopp til innhold

Fengslingsmøte for lukkede dører

Den terrorsiktede 31-åringens advokat ba om åpne dører under mandagens fengslingsmøte, men fikk ikke medhold.

Kjell T. Dahl

Advokat Kjell T. Dahl representerer den terrorsiktede 31-åringen. Han ba mandag om åpne dører under fengslingsmøtet, blant annet på grunn av de mange lekkasjene i media siden arrestasjonen torsdag.

Foto: Bent Tandstad / NRK

– Klienten min har det tungt, men han er klar for rettsmøtet, sier advokat Kjell T. Dahl, som representerer den 31 år gamle usbekiske mannen som sammen med to andre er siktet for å ha forberedt terrorhandlinger i Norge.

Fare for etterforskningen

Én av de tre, en 37 år gammel iraker, ble varetekstsfengslet i Tyskland fredag i forrige uke.

Les: Dette er de terrormistenkte

De to andre mennene, en 31 år gammel usbeker og en 39 år gammel norsk statsborger med uigursk bakgrunn, framstilles for varetektsfengsling gjennom to separate fengslingsmøter i ettermiddag.

Les: Terrorsiktede kjemper mot fengsling

I forkant av dagens fengslingsmøter for to av de siktede ba aktor Signe Aaling om at rettsmøtet skulle holdes for lukkede dører av hensyn til den videre etterforskningen. De to har sittet isolert i fengsel fram til møtet.

Retten fant at det var stor fare for at det i høringene kunne komme fram opplysninger som skadet etterforskningen, og etterkom derfor aktors ønske.

- Veldig ensidig dekning

31-åringens advokat ba på om at fengslingsmøtet holdes åpent, men fikk ikke medhold.

- Dette er en viktig sak for samfunnet, og den informasjonen som har kommet ut så langt er veldig ensidig, sier Dahl til NRK.

Han viser til at det har vært svært detaljerte lekkasjer til media siden de tre ble pågrepet i en koordinert politiaksjon torsdag.

Les også: – PST-lekkasjer skaper unødig frykt | Stabell refser terror-lekkasjer | Spesialenheten ser på lekkasjene

På grunn av sakens alvorlige og arbeidskrevende karakter har Dahl bedt om å få oppnevnt advokat René Ibsen som medforsvarer.

Den 31 år gamle usbekeren kom inn i retten kl. 13.26. Han så alvorlig, men fattet ut.

Etter dette måtte pressen forlate rettslokalet.

NRK.no følger saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger