Normal

Drapssiktet (24) møtte på jobb som normalt

24-åringen som er siktet for å ha drept bulgarske Galina Sandeva før jul, dro rett fra kveldsvakt og møtte Sandeva. Dagen etter møtte han på jobb som normalt.

24-åringen siktet for drap

GIKK PÅ JOBB: Den drapssiktede (t.v.) var etter det NRK kjenner til på jobb dagen etter at Galina Sandeva ble drept.

Foto: Cornelius Poppe/politiet (montasje: NRK) / NTB scanpix/politiet

Politiet avhører nå omgangskretsen til 24-åringen for å finne ut hvordan han har fremstått i dagene før og etter drapet.

– Arbeidsmiljø og arbeidskolleger av den siktede har gitt viktig informasjon til politiet, sier leder av Vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet Grete Lien Metlid.

Metlid

AVHØRER KOLLEGER: Leder av Vold- og sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet Grete Lien Metlid sier politiet har avhørt flere kolleger av den siktede.

Foto: NRK

Bulgarske Sandeva var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo og ble funnet død i bilen hun jobbet fra 17. desember. En 24 år gammel mann fra Hamar innrømmer å ha drept henne med kniv, men erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen.

Nødanrop 34 minutter etter jobb

24-åringen jobber som telefonselger og skal ha vært på jobb som normalt i dagene før og etter drapet. Den 16. desember, kvelden Sandeva ble drept, jobbet han kveldsvakt, som skal ha sluttet kl 21.

Klokken 21.34, - 34 minutter etter at 24-åringen var ferdig på jobb, mottok politiet et nødanrop fra Sandevas mobil. Det er rundt dette tidspunktet politiet mener hun er drept.

Overvåkningsbilder av drepte Galina Sandeva

OVERVÅKNINGSBILDER: Dette er de siste bildene av Galina Sandeva. Overvåkningsbildene viser 28-åringen kjøpe mat i Oslo ettermiddagen onsdag 16. desember klokka 17.41.

Foto: Politi

– Var på jobb dagen etter drapet

Ifølge NRKs opplysninger var den siktede på jobb som normalt kvelden etter. Etter det NRK erfarer skal ingen av kollegene ha fattet mistanke til det som har skjedd kvelden før. Han skal ha fremstått som normal og uanfektet.

Politiet har avhørt flere av kollegene i flere timer. Mange er sjokkerte, ifølge NRKs opplysninger. Én sier at man forbinder voldsforbrytere med en annen adferd enn 24-åringens.

– Vi har fått beskrivelser fra arbeidskolleger av hvordan den siktede har blitt oppfattet, hvordan han har fungert og hva han har gjort, sier Metlid.

Her aksjonerer politiet mot leiligheten til Sandeva-siktet

TOK BESLAG: Politiet var 4. januar på stedet der den siktede 24-åringen bor.

Foto: Helle Westrum / NRK

Den siktede skal under full observasjon for å avklare om han har psykiske lidelser som kan gi straffrihet eller forvaring.

Forsvarer Joar Berg Henjum sier han ikke vil kommentere opplysningene om hvordan den siktede har virket.

– Jeg tror vi må overlate til fagfolk å vurdere om en person er normal, uavhengig av hvordan han fremstår på for eksempel arbeidskolleger, sier Henjum.

Kan late som ingenting

Rettspsykiater Kjersti Narud ved Oslo universitetssykehus understreker at hun snakker på generelt grunnlag, men sier de kan se fellestrekk hos mange voldsutøvere og drapsmenn, blant annet mindre grad av empati.

Psykiatrispesialist Kjersti Narud

RETTSPSYKIATER: Kjersti Narud ved Oslo universitetssykehus.

Foto: Jonas Sætre / NRK

Hun mener det er lettere for en slik person å fungere normalt selv etter å ha begått en brutal handling.

– Personer som i liten grad klarer å integrere andres følelser i seg selv, og egne handlingers betydning for andre mennesker - de vil lettere kunne utøve vold, sier Narud.

– Og vil kunne late som ingenting i etterkant?

– Ja, de vil kunne late som ingenting i etterkant.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger