Venn: – Han har kanskje havna borti litt feil folk

Venner og bekjente av den siktede 24-åringen beskriver ham som en rolig, snill og blid fyr som kanskje hadde noen problemer. – Men det er surrealistisk at han er siktet for drap, sier en venn.

24-åringen siktet for drap

En 24 år gammel mann (t.v.) er siktet for drap på 28 år gamle Galina Sandeva.

Foto: Cornelius Poppe/politiet (montasje: NRK) / NTB scanpix/politiet

– Sist jeg hørte fra han var dagen før nyttårsaften. Han spurte om jeg hadde planer for feiringen, sier en kamerat av den siktede 24-åringen.

Fem dager seinere ble den 24 år gamle mannen pågrepet på jobb og siktet for drap på prosituterte Galina Sandeva (28).

Da hadde det gått to og en halv uke siden den bulgarske kvinnen ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Oslo 17. desember.

I fengslingsmøtet onsdag innrømmet 24-åringen at det var han som drepte Sandeva med kniv. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen som er forsettelig drap.

– Hadde litt problemer

Sandeva var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo og jobbet fra egen bil. 24-åringen fra Hamar skal ha møtt henne i Kongens gate før de kjørte til Bispekaia.

Kamerater og bekjente av mannen beskriver han som en rolig og blid fyr som gjerne tar seg en fest. Noen sier han har hatt litt problemer.

– Han kom på besøk til meg noen ganger i november. Det virket som han ønsket å ha noen rolige kvelder, forteller en kamerat fra Hamar.

De to kjenner hverandre fra hjemstedet og har også jobbet sammen, og kameraten beskriver 24-åringen som dyktig i jobben sin.

– Han snakket litt om personlige problemer, og jeg har inntrykk av at han havnet borti noen folk i Oslo der rus har vært et problem, sier kameraten.

Overvåkningsbilder av drepte Galina Sandeva

OVERVÅKNINGSBILDER: Dette er de siste bildene av Galina Sandeva. Overvåkningsbildene viser 28-åringen kjøpe mat i Oslo ettermiddagen onsdag 16. desember klokka 17.41.

Foto: Politi

– Blid og snill på skolen

Også en tidligere skolekamerat fra Hamar beskriver 24-åringen som en blid og rolig fyr, som kanskje har kommet i kontakt med litt feil folk etter at han flyttet til Oslo.

– Det er ganske sjokkerende at han er siktet for drap. På skolen prøvde han kanskje å være litt gangster og kul i stilen, men han var snill og godt likt av de andre elevene, sier skolekameraten.

Varetektsfengslet

Klokken 13 onsdag ble 24-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Der begjærte politiet den siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med isolasjon og medieforbud.

Politiet fikk medhold i at fengslingsmøtet i Sandeva-drapssaken i Oslo tingrett blir holdt bak lukkede dører.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger