NRK Meny
Blomster for Galina Sandeva på Bispekaia i Oslo
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Drapet på Galina Sandeva

Oppsummert

En 26 år gammel mann fra Hamar er dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva fra Bulgaria i desember 2015. Kvinnen, som jobbet som prostituert, ble funnet i en bil på Bispekaia.

 • Ankesak etter drap utsatt

  Ankesaken etter drapet på Galina Sandeva er utsatt. En 26-åring ble i april dømt til 18 års fengsel for drapet, men anket til lagmannsretten. Ankesaken skulle ha startet i Borgarting lagmannsrett 5. desember. Sandeva ble funnet drept i Oslo i 2015.

 • 200 000 i erstatning til moren

  Galina Sandevas mor får 200 000 i erstatning. Dommen mot 26-åringen var enstemmig. Dommeren sier drapet var svært brutalt. Hun sier at hvis mannen hadde psykose, var den utløst av rus og derfor selvforskyldt.

 • 18 år for drapet på Galina Sandeva

  En 26 år gammel mann fra Hamar er dømt til 18 års fengsel for drapet på Galina Sandeva fra Bulgaria. Hun var en del av prostitusjonsmiljøet i Oslo og ble drept i desember 2015. Mannen hevdet under rettsaken at han drepte Sandeva i nødverge.

 • – Galina-drap var nødverge

  Mannen som er tiltalt for drapet på Galina Sandeva nektet straffskyld da saken startet i Oslo tingrett tirsdag morgen. Mannen hevder han handlet i nødverge, sier forsvarer Joar Berg Henjum. Aktor mener mannen kan ha hatt en rusutløst psykose.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no