Drapsmannens kniv er funnet

Én person ble drept og fem personer ble skadd da en mann gikk amok med en kniv på trikken. (Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Politiet har funnet drapsmannens kniv. Den ble brukt da en 23 år gammel mann ble drept og fem skadd, flere av dem alvorlig, i et knivdrama på Oslo-trikken i ettermiddag. Store politi-styrker leter etter gjerningsmannen, som trolig er fra Somalia.

Av:

Tone Staude

Politiet vil ikke si hvor kniven ble funnet, av hensyn til etterforskningen. Det var i ettermiddag at en mann med en stor kniv stakk flere passasjerer på trikken ved Bislet Bad. En 23 år gammel mann ble drept, flere er alvorlig skadd.

Ullevål Universitetssykehus opplyser at en 37 år gammel kvinne har livstruende skader i brystet. En mann i 50-årene, som ligger på samme sykehus, har alvorlige skader i bryst og skuldre. Også for ham er tilstanden livstruende.

Truet til seg bil

Mannen gikk av trikken ved Bislet Bad. Der truet han til seg en bil, en mørk Mercedes stasjonsvogn. I følge bilførerens nevø, satt onkelen og snakket i mobiltelefon da han ble truet til å forlate bilen. Han ble ikke skadd.

Flere av de skadde ble fraktet til sykehus.(Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)

Bilen ble senere funnet forlatt ved Hartvig Nissens skole på Frogner. Da sto den midt i gaten, med åpen dør.

Gjerningsmann på frifot

Store politistyrker leter etter gjerningsmannen, som skal være i 40-års-alderen og mørk i huden. Han er rundt 190 centimeter høy, og av afrikansk opprinnelse, opplyser politiet.

Politiet ber om tips

Politiet ber publikum om hjelp i jakten på gjerningsmannen. Ring 02800, så blir du satt over til etterforskerne. Pårørende kan ringe telefonnummer 23 48 70 90.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger