NRK Meny
Normal

Færre asylsøkere enn ventet

I oktober og november har det kommet færre asylsøkere til Norge enn forutsett. Nå avlyses anbudskonkurranse om nye mottak.

Christine Wilberg

- Vi avlyser anbudskonkurransen om tolv nye mottak, Christine Wilberg, avdelingsdirektør i UDI.

Foto: Nora Lie/UDI

Behovet for nye mottaksplasser for asylsøkere er mindre enn antatt. De siste månedene har det kommet færre asylsøkere til landet enn det som var ventet.

– Vi avlyser derfor anbudskonkurransen om å etablere tolv nye mottak med til sammen 1 800 plasser, sier avdelingsdirektør Christine Wilberg i region- og mottaksavdelingen i Utlendingsdirektoratet (UDI).

LES OGSÅ: Færre flyktninger til Kristiansand

Store variasjoner

Det er store variasjoner i hvor mange asylsøkere som kommer til Norge. I kontraktene med de som driver mottak ligger allerede muligheter til å utvide antall plasser.

– Da det i sommer kom et større antall asylsøkere enn vanlig til Norge, ble denne bufferen og de andre mulighetene først brukt. Da økningen fortsatte utover høsten, utlyste vi ti nye mottak. Men i oktober og november kom det langt færre asylsøkere, og behovet for nye, ordinære plasser er derfor borte, sier Wilberg.

LES OGSÅ: Blir ikke asylmottak på Bolkesjø


Mange av dagens driftskontrakter vil gå ut det kommende året. UDI vil derfor jevnlig lyse ut kontrakter for drift av asylmottak for å holde på dagens kapasitet.

Så langt i år har 10344 personer søkt asyl i Norge.

LES OGSÅ: Sa nei til asylmottak i Valle

LES OGSÅ: - Spredt mottak er greit

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger