NRK Meny
Normal

Chevrolet kan forsvinne fra Norge

Det klassiske bilmerket sliter tungt med salget i Norge, og nå kan merket bli stående uten importør.

Chevrolet Captiva

SUV-modellen Chevrolet Captiva er blant de få modellene fra produsenten som har gjort det bra i Norge de senere årene.

Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP

Salget er så dårlig at den norske importøren er åpen på at de kan droppe Chevrolet.

Årsaken til dårlig salg skal være at bilenes vekt og CO2-utslipp er ugunstig i forhold til norske avgifter, og at bilene får en for høy pris.

– Det er helt stille, og uten volum er ikke Chevrolet interessant. Merket har for tiden ikke de rette modellene og konkurrerer verken på pris eller produkt, sier konsernsjef Magnus Brask Rustad i Motor Gruppen, som importerer General Motors-eide Chevrolet, til Drammens Tidende.

Avventer flere modeller

Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette innehar en av bilverdenens mest ikoniske hekker.

Foto: KAREN BLEIER / AFP

Brask Rustad sier at det foreløpig ikke er snakk om å kvitte seg helt med Chevrolet. De avventer og ser om produsenten lanserer modeller som kan være mer attraktive for norske bilkjøpere.

- Spørsmålet er når Chevrolet kommer med aktuelle modeller for Norge. Temaet er ikke å kvitte oss med merket, men å finne en god løsning sammen med GM. Finner vi ikke det, er det ikke noe poeng å sitte med agenturet, sier Brask Rustad.

Produseres i Sør-Korea

Chevrolet har vært et sjeldent syn på salgstopplistene i Norge de siste årene. Bilene produseres i Sør-Korea, og ble inntil for få år siden solgt under navnet Daewoo i Norge, før navnet Chevrolet ble tatt tilbake for å øke salget.

Endringene i 2004 ga Chevrolet et betydelig salgsløft i Norge, med en topp på 794 biler i 2006. Men hittil i år er det solgt kun 19 eksemplarer, oppgir Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger