NRK Meny
Normal

Bygda mintes Silje: – Hun var en ressurssterk jente

Silje Ye Rim Krogsæther (32) var godt likt i bygda Bremnes i Bømlo kommune. Mandag kveld holdt den lokale kirken åpent for å gi familien, venner og bekjente muligheten til å være sammen og tenne lys.

Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther

Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther ble bare 32 år gammel.

Foto: Privat/handout

Silje Krogsæther var en av de tretten omkomne, og den eneste kvinnen om bord i helikopteret som styrtet ved Turøy. Hun ble bare 32 år gammel.

Hun vokste opp i den lille bygda Bremnes i Bømlo kommune, men har den siste tiden jobbet for Schlumberger i Bergen. Hun kom stadig hjem til bygda for å besøke sine foreldre og søsken som bor på Bremnes.

– Silje var veldig godt likt og en ressurssterk jente. Det er ikke lenge siden jeg møtte henne og jeg har dyp medfølelse for familien som har mistet sin kjære datter og søster, sier Asbjørn Helge Gundersen, sogneprest i Bremnes.

Silje Ye Rim Krogsæther omkom i helikopterulykke. Mandag var det åpen kirke på Bremnes.

VIDEO: Magne Langåker

Holder kirken åpen for å minnes Silje

Mandag kveld holdt Bremnes kirke åpent i samråd med familien Krogsæther. Kirken var åpen fra klokken 20.30, og familie, venner og bygdefolk var hjertelig velkomne.

– Det er en mulighet til å gi hverandre så mye støtte som mulig i en vanskelig situasjon, sier Gundersen.

Mange på Bremnes visste godt hvem Silje Krogsæther var. Gundersen forteller at hun gikk på en stor ungdomskole der alle kjente alle.

– Jeg har møtt henne av og til og visste godt hvem hun var. Hun var en flott jente, sier Gundersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bremnes

Minnestund for Silje Ye Rim Krogsæther i Bremnes kirke mandag kveld.

Foto: Magne Langåker

– Varm og omsorgsfull

Av sine nærmeste medarbeidere i Schlumberger blir Silje Krogsæther beskrevet som mer enn bare en god kollega. Hennes personlighet var varm, omsorgsfull og inkluderende, skriver Lianne Olsen, presseansvarlig i Schlumberger i en epost til NRK.

– Det er med dyp sorg vi har mistet en nær venn, en god kollega og en svært dyktig medarbeider, skriver Olsen.

– Silje jobbet som prosjektingeniør for PT. Hun hadde flere utmerkede ferdigheter; hun var faglig dyktig, profesjonell og hadde svært gode personlige egenskaper. Hun fikk raskt ansvar for kundeoppfølging for Snorre og senere Gullfaks-feltet, skriver Olsen.

– Preger en offshore-kommune sterkt

Kjetil Wathne

Kjetill Wathne fra Langevåg ble 51 år gammel. Han etterlater seg samboer og fire barn.

Foto: Privat

Sognepresten sier at hele bygda Bremnes og kommunen Bømlo er berørt av ulykken utenfor Bergen.

– Når det er offshore-ulykker, preger det vår kommune veldig sterkt. Veldig mange familier og yrkesutøvere har yrket knyttet til havet, fiske eller oljeindustrien. Det berører bygdesamfunnet veldig sterkt. Både de som jobber med det og de som har nære familier i denne bransjen, sier Gundersen.

Også omkomne Kjetil Wathne (51) var fra Bømlo kommune, født og oppvokst på Langevåg. Det ble søndag holdt en markering i forbindelse med gudstjenesten i Bømlo kirke, uten at det ble nevnt navn på den omkomne fra Bømlo, ifølge sogneprest Roald Drønen. Rundt 500 mennesker var ti lstede under bønnen, og det ble tent lys.

Wathne var innleid som servicetekniker fra Karsten Moholt og var utdannet mekaniker.

– Jeg ønsker nok en gang å utrykke min dypeste medfølelse til Kjetil Wathne sine nærmeste og alle de andre pårørende etter fredagens tragiske ulykke. Jeg ønsker også å takke Kjetil for en fantastisk innsats som industrimekaniker igjennom mange år for Karsten Moholt AS. Han løste alle oppgaver med dyktighet og effektivitet, og var en god kollega. Hans bortgang er et stort tap for bedriften, skriver administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i en pressemelding.

Av sine kolleger på feltserviceavdelingen til Karsten Moholt blir han beskrevet som en sindig og rolig person med godt humør.

Han beskrives også som meget dyktig på opprettingsjobber og en ressursperson på arbeid med store maskiner, blant annet på Melkøya og på offshore-installasjoner.

Kjetil var ivrig Liverpool-supporter og musikkelsker. Han etterlater seg en samboer og fire barn.

(Oppdatert 03.05.15, 10.20: En tidligere versjon av denne artikkelen siterte Aker Solutions konsernsjef i avsnittet om Kjetil Wathne. NRK beklager denne feilen.)

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger