Anmelder Krekar for nye trusler

Halmat Goran, en av de tre kurderne som mulla Krekar er dømt for å ha truet, har igjen anmeldt mullaen for trusler.

Created by InfoDispatcher

Goran leverte anmeldelsen til politiet fredag formiddag.

Kurderen som er bosatt på en hemmelig adresse i Norge, hevder Krekar truet ham i intervjuet med TV-kanalen NRT, som ble sendt torsdag kveld. I intervjuet får Krekar spørsmål om hvordan de som håner profeten Muhammed og Koranen bør straffes.

Krekar svarer at straffen for å krenke religionen, er å bli drept.

I intervjuet som ligger ute på kanalens nettsider, er enkelte ord sensurert, men Goran mener det er liten tvil om at hans navn nevnes.

Slik fremstår deler intervjuet på TV-kanalen:

[SENSUR], den ene har satt fyr på Koranen og tegnet kors på den, den andre har spyttet på Koranen og blitt sendt på norsk TV.

Har ytringsfriheten begrensninger?

Det har den helt klart. Din grense slutter når min begynner. Min grense slutter når din begynner. Se hva paven i Vatikanet sier: hvis du sier noe stygt mot moren min, kan du forvente at jeg vil slå deg i ansiktet. Men hvis noen sier noe stygt til moren min, kommer jeg verken til å slå tilbake eller gjøre noe med vedkommende. Hvis noen derimot sier noe stygt til den hellige profeten, hvis jeg har myndighet til det, så kutter jeg av hodet til den personen.

Intervju

LEVERTE ANMELDELSE I DAG: Her forklarer Halmat Goran hvorfor han politianmelder mulla Krekar på nytt.

Håper han må i fengsel

Da Goran i 2010 la ut en video på internett hvor han brente deler av Koranen, utstedte Krekar en «fatwa», eller dødsdom, over ham. Krekar ble i 2012 dømt til fengselsstraff i to år og ti måneder for truslene mot ham og to andre kurdere og Erna Solberg.

Nå mener Goran den kontroversielle mullaen har gått for langt igjen, og håper Krekar nok en gang må svare for seg i rettssalen.

– Det er ikke riktig at Krekar skal kunne gå rundt og komme med nye trusler, sier han til NRK.

Han håper anmeldelsen fører til en ny rettssak, og at Krekar må sone i fengsel slik at han ikke kan fortsette å true andre.

– Jeg lever i et fritt land, og jeg skal ikke gå rundt å være redd, Jeg er ferdig med å gjemme meg, sier han.

Gorans advokat Elisabeth Hagen snakket med sin klient like etter at han hadde forklart seg for politiet. Hun sier hun ikke har hatt anledning til å vurdere uttalelsene fra Krekar ennå.

NRK har vært i kontakt med Krekars advokat Brynjar Meling i dag. Han er gjort kjent med anmeldelsen, men det har ikke lyktes NRK å få noen kommentar til saken.

Tvangsflytting avgjøres snart

Mulla Krekar bor nå i Oslo i påvente av at Borgarting lagmannsrett skal ta stilling til politiets beslutning om å tvangsflytte ham til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Tre dommere i lagmannsretten skal avgjøre politiets krav om tvangsforflytting av Krekar. Ankesaken blir tidligst behandlet neste uke.

Dommer Oddmund Svarteberg i Oslo tingrett konkluderte tidligere under tvil med at kravet, av hensyn til rikets sikkerhet, ikke var urimelig eller i strid med menneskerettighetene. Svarteberg konkluderte imidlertid med at Krekar kunne oppholde seg i Oslo til ankesaken er avgjort.

Kurderen Halmat Goran (t.v.) ble truet på livet av mulla Krekar

Mulla Krekar har tidligere blitt dømt for å true kurderen Halmat Goran (t.v.).

Foto: Privat / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger