Anker ikke Skøyen-dommen

Påtalemyndigheten anker ikke frifinnelsen i Skøyen-saken. Det opplyser den tidligere drapstiltaltes forsvarer Knut Lindboe til NRK.

Hofftunet garasjeanlegg

Det var i dette garasjeanlegget på Skøyen i Oslo drapet skjedde.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Knut Lindboe

Forsvarer Knut Lindboe sier klienten hans er svært fornøyd.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

- Jeg har blitt av informert av riksadvokaten om at påtalemyndigheten godtar dommen, sier Lindboe.

- Vi er selvfølgelig fornøyde med at han er endelig frifunnet . Vi var for så vidt ikke overrasket etter dommen i tingretten. Retten kom til at det ikke var funnet noe drapsvåpen, og mente at han ikke engang var erstatningspliktig. Og de bevisene som ble lagt til grunn der ville jo være de samme i lagmannsretten, fortsetter advokaten.

Han sier at klienten er svært fornøyd med endelig å få en slutt på marerittet.

Frifunnet i tingretten

Oslo tingrett frifant tiltalte 11. januar for drapet på Vegard Bjerck i garasjeanlegget på Hofftunet i desember 2008, men fant ham skyldig i å ha ripet opp biler i garasjen. Det hadde han også innrømmet under rettssaken.

Påtalemyndigheten hevdet i retten at mannen skulle ha stukket naboen i affekt da Bjerck tok ham på fersk gjerning i å skrape opp biler.

Saken var langvarig og komplisert med mye usikkerhet knyttet til bevis.

Hovedforhandlingene måtte utsettes slik at nye eksperter kunne vurdere aktoratets hovedbevis, en fruktkniv som de mente var drapsvåpenet.

Fruktkniv

Fem av rapportene konkluderte med at kniven sannsynligvis var drapsvåpenet, men bare den tyske eksperten fastslo dette med høyeste grad av sannsynlighet.

Mye av rettssaken dreide seg om elektroniske spor på tiltaltes datamasking. Tidspunktene var viktige for å avgjøre om tiltalte faktisk arbeidet på datamaskinen sin i løpet av det rundt ni minutter lange tidsrommet da Bjerck ble drept. Tiltalte hevdet at han jobbet på datamaskinen i dette tidsrommet.

Heller ikke dette punktet ble klarlagt under saken.

SISTE NYTT

Siste meldinger