– Saken ikke godt nok etterforsket

(OSLO TINGRETT): Forsvareren i Skøyen-drapssaken hevder at politiet ikke har etterforsket saken godt nok.

Drap på Skøyen i Oslo

KNIVDREPT: Vegard Bjerck (43) ble funnet av noen naboer i garasjen 18. desember 2008.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

I dag fortalte den tidligere samboeren til 43-åringen som ble drept i garasjen på Skøyen for tre år siden, at en tidligere kjæreste reagerte kraftig da hun ble sammen med Vegard Bjerck.

– Vi mener han har et motiv for drapet: Han ville ha henne tilbake, og vi kan heller ikke se at han har noe alibi for drapsdagen, sier forsvarer Knut Lindboe til NRK.no.

Lindboe sier politiets etterforskning av drapet på forretningsmannen Vegard Bjerck har vært for dårlig, og hevder at de har oversett andre potensielle gjerningsmenn i saken.

I dag fortalte den tidligere samboeren til avdøde at hun flyttet inn sammen med Bjerck i mars 2008.

Forholdet til Bjerck skal ha fremkalt en alvorlig reaksjon hos hennes tidligere kjæreste.

– Han ble litt gal

– Han ble litt gal, og sa han angret på at han ikke hadde sagt at han ville gifte seg med meg, men da svarte jeg at det var for seint, forklarte kvinnen i Oslo tingrett onsdag.

Mannen skal ha ringt Bjercks samboer flere ganger om natta.

Mannen sa selv i tingretten at han tok bruddet tungt, men at han ikke var sjalu fordi han mente bruddet handlet om dem og ikke Bjerck. Han sa og at han heller ikke visste hvem Bjerck var.

Lys varebil vekket mistanke

Flere naboer har i politiavhør fortalt at de i forbindelse med drapsdagen la merke til en lys håndverkerbil som stod inne på gjesteparkeringa og i nærheten av Hofftunet.

Vitnene har sagt de la merke til bilen fordi den var parkert på en upraktisk måte med fronten inn, noe som gjorde det vanskelig å kjøre ut av den trange garasjen.

Kvinnens ekskjæreste hadde en hvit varebil i 2008, bekreftet kvinnen i retten i dag.

– Flere vitner har observert flere forkjellige slike lyse biler, og ingen av dem er identifisert, sier forsvarer Knut Lindboe.

Sjekket ut av saken

Politiet fikk tidlig tips om kvinnens ekskjæreste og sjalusi som det mulige drapsmotivet, men de sjekket mannen ut av saken i løpet kort tid under etterforskningen.

Han hadde aldri status som annet enn et vitne.

– Vi er fullstendig overbevist om at han ikke har utført drapet, og det er derfor vi har tatt ut tiltale mot en annen person, sier aktor Svein Holden til NRK.no.

Holden varsler at de i løpet av rettssaken vil komme nærmere inn på hvorfor de er sikre på at ekskjæresten ikke er drapsmannen fordi forsvareren har sådd tvil om politiets etterforskning av mannen.

Mannen som omtales sier selv til NRK at han ikke har noe med drapet å gjøre, og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Ripet opp biler

Påtalemyndigheten på sin side holder fast på at den tiltalte 44-åringen drepte Bjerck i det underjordiske garasjeanlegget på Hofftunet der de begge bodde.

Motivet skal ha vært at avdøde tok tiltalte på fersk gjerning idet han ripet opp biler i garasjen.

44-åringen har tidligere erkjent å ha ripet opp flere biler ved mer enn én anledning fordi han irriterte seg over at de stod feilparkert.

Tiltalte nekter imidlertid for at han har noe som helst med drapet å gjøre.

Hofftunet garasjeanlegg

Det var i denne garasjen at Bjerck ble funnet drept. Han døde av blodtap som følge av mange knivstikk.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger