NRK Meny
Normal

– Valdtektssikta politimann møtte offeret gjennom jobben

Den valdtektsmistenkte politimannen skal ha blitt kjent med offeret fordi han var politi, opplyser Spesialeininga for politisaker. Den sikta nektar straffskuld.

Marit Oliver Storeng

– Vi har grunn til å tru at han har forklart seg urett på fleire punkt, fortel Marit Oliver Storeng i Spesialeininga for politisaker.

Foto: NRK

– Mannen er sikta for grov, aktlaus valdtekt av ein person som ikkje er i stand til å sette seg imot handlinga. Det er éin fornærma og eitt tilfelle, seier Marit Oliver Storeng i Spesialeininga for politisaker.

Ho seier at mannen skal ha blitt kjent med den fornærma fordi han er politi, ved å vere synleg i samfunnet som politi.

Det mannen er sikta for har ei strafferamme på 5 år, ifølgje Storeng. Det er også mistanke om grov aktlausheit i hans forståing av handlinga.

– Skal ha sendt bilete med seksuelt innhald til mindreårig

– Siktinga kjem opp i samband med ein melding hausten 2014, kor han skal ha sendt eit bilete med seksualisert innhald til ei mindreårig jente. Det er på bakgrunn av dette at han vart arrestert onsdag.

Opplysningane om overgrep har kome opp i samband med vitneavhøyr, fortel Storeng. Ho legg til at etterforskinga framleis er i ein tidleg fase, og at fleire vitne skal avhøyrast.

I tillegg har dei gjort fleire beslag i eigedelane til den mistenkte politimannen, som dei må gå igjennom.

– Vi har grunn til å tru at han har forklart seg urett på fleire punkt, fortel Marit Oliver Storeng i Spesialeininga for politisaker.

Jens-Ove Hagen snakker til pressen i Oslo tingrett

– Den sikta nektar straffskuld, seier forsvarar Jens-Ove Hagen til NRK.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Nektar straffskuld

– Sikta tek omtenkingstid, seier forsvarar Jens-Ove Hagen til NRK.

Han opplyste tidlegare i dag at den sikta politimannen nektar straffskuld.

– Han nektar straffskuld for dei punkta han er sikta for. Han har gitt grundige og lange forklaringar som burde ha vore tilfredsstillande nok til at han burde vore sleppt fri, seier Hagen.

Nordre Buskerud politidistrikt stadfestar at ein tilsett hos dei vart arrestert på onsdag. Den sikta politimannen har vore i avhøyr fredag, før fengslingsmøtet i Oslo tingrett.

– Han er lei seg, fortvila og har det vanskeleg, seier forsvararen.

– Alvorleg

Det var TV 2 som først melde om saka.

– Det er alltid alvorleg når politenestemenn blir sikta for alvorlege forhold. Vi tek saka på største alvor, for det er svært uheldig med tanke på den tillit vi er avhengige av hos publikum, seier politiinspektør Petter Solberg i Nordre Buskerud politidistrikt til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger