Voldtektssiktet politimann får ikke komme tilbake i jobb

Ansettelsesrådet i Nordre Buskerud politidistrikt opprettholder suspensjonen i ytterligere tre måneder. Nå tar den voldtektssiktede politimannen saken videre.

Jens-Ove Hagen med mange mikrofoner

KLAGER: Politimannens forsvarer, Jens-Ove Hagen, sier at de klager på vedtaket.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Politimannen i 30-årene ble suspendert fra jobben da han ble siktet for voldtekt for tre uker siden. Da han ble løslatt fra varetekt, krevde han å få jobben tilbake og klagde til det lokale ansettelsesrådet, men der ble han ikke hørt.

– Han reagerte med skuffelse, naturlig nok. Han synes det er tungt å ikke få komme tilbake i arbeidet, sier mannen forsvarer Jens-Ove Hagen.

Hvorfor er det så viktig for han å få jobben tilbake når han fortsatt er siktet i saken?

– Han er sterk og klar på at anmeldelsen og siktelsen mot han er uberettiget. Da fengslingsspørsmålet ble behandlet i lagmannsretten, fant retten at det ikke forelå skjellig grunn til mistanke, sier Hagen.

Klager på vedtaket

Forsvareren forteller at de nå kommer til å klage saken videre til det sentrale ansettelsesrådet i politietaten.

– Han er opptatt av å få jobbe som politibetjent og føler seg uthengt.

Når kan dere vente en avklaring fra det sentrale ansettelsesrådet?

– Først må vi begrunne klagen før den skal til ansettelsesrådet og videre til det sentrale ansettelsesrådet. Så vet vi at det normalt er mer stille på sommeren, så det er vanskelig å vite når vi får en avgjørelse, sier Hagen.

Ønsker ikke å kommentere suspensjonen

Politimannen er siktet etter straffelovens paragraf 192 b for å ha hatt «seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen». Mannen er også siktet for å ha sendt seksualiserte bilder til en mindreårig jente.

Mannen har jobbet i Nordre Buskerud politidistrikt i flere år.

Petter Solberg

Politiinspektør i Nordre Buskerud, Petter Solberg.

Foto: NRK

Nordre Buskerud politidistrikt ønsker ikke å kommentere saken ytterligere enn at mannen er suspendert i ytterligere tre måneder. Da saken ble kjent uttalte politiinspektør Petter Solberg følgende:

– Det er alltid alvorlig når polititjenestemenn blir siktet for alvorlige forhold. Vi tar saken på største alvor, for det er svært uheldig i forhold til den tillit vi er avhengig hos publikum.