–Språkbruken fører til apati

– Velgerne vil reagere med apati hvis ordbruken vi har sett i dag blir standarden for hvordan valgkampen skal kjøres, sier NRKs samfunnsredaktør Kyrre Nakkim.

Kyrre Nakkim

Samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Foto: NRK

– Regjeringen og Stoltenberg bruker en overdreven ordbruk, og danner skremmebilder av opposisjonen. Opposisjonen svarer med samme overdrevne reaksjon, sier Nakkim.

Frp-leder Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Høyreleder Erna Solberg kaller regjeringspartienes syvpunktsliste en "avskjedssøknad", mens Frp-leder Siv Jensen kaller den rødgrønne regjeringen "desperat og uenig".

Skremmebilder skremmer vekk

Nakkim mener norsk politikk mangler engasjement. Han tror velgerne er desillusjonerte og vil se gjennom en slik overdreven ordbruk.

De overdrevne reaksjonene kommer til å stå i veien for det i politikken som er viktig å diskutere og få fram i lyset, mener han.

–- En slik formidling vil ikke få velgerne opp av sofaen, tror Nakkim.

Hvis det vi har sett i dag setter standarden, ser jeg ikke positivt på valgkampen. Hvis valgkampen blir å hakke ned på hverandre og å bruke skremmebilder, vil velgerne reagere med apati.

Samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

I så måte synes han valgkampen for fire år siden var bedre.

– Da ble det rødgrønne alternativet meislet ut, slik ble velgerne presentert noe nytt og spennende dengang, det får de ikke nå, sier Nakkim.

– Knapt nok en hyldningstale

Om dagen syvpunktsliste som regjeringen har lagt fram, har samfunnsredaktøren følgende å si:

Statsminister Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– Regjeringen har ikke gjort annet enn å si: Vi eksisterer og jobber sammen i fire nye år. De har ikke lagt fram noen ny politikk, de har ingen nye visjoner og det er ikke noe å bite seg merke i for velgerne, sier Nakkim.

Han mener det ikke holder å si hva de har gjort, de må å si hva de skal gjøre.
– Det som ble framlagt i dag, er knapt nok egnet som en hyldningstale til seg selv for å si hvor flinke de har vært, sier Nakkim.

Kopp kaffe

– De syv punktene mangler fullstending politikk. Manifestet er smeltet sammen av honnørord rettet mot alle de tre partiene, Sv, Sp og Ap. Her finnes ingen tapere eller vinnere, sier Nakkim.

De kunne like gjerne satt seg ned, tatt en kopp kaffe sammen og vist seg fram.

Samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim, om regjeringens presentasjon av satsningsområdene i dag.

Han viser til at Senterpartiet har fått " Ta hele landet i bruk", Ap har fått "En satsing arbeid og næringsliv" og Sv har fått "Kamp for klima og internasjonal solidaritet".

– Ingenting av det kontroversielle blir berørt, sier Nakkim.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger