– Nå er det briste eller bære

GARDERMOEN (NRK): SV velger i dag 27 år gamle Kari Elisabeth Kaski til partiets viktigste jobb. Hun sier det er på tide å finne frem det ekstra giret.

Kari Elisabeth Kaski

Kari Elisabeth Kaski sier det er briste eller bære for SV fremover.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Du er jo gal hvis du sier nei til en sånn oppgave, sier Kari Elisabeth Kaski.

27-åringen fra Finnmark sa opp jobben som nestleder i Zero på dagen da hun ble innstilt som SVs nye partisekretær.

Noen vil kanskje også mene at jobben Kaski nå tar på seg er galskap. SVs akilleshæl har i lang tid vært en svak organisasjon og de har slitt med å stille lister til kommunevalget. Det er det 27-åringens jobb å rette opp i.

– Det å være partisekretær i et parti som ligger jevnt langs sperregrensa er ikke noe du gjør med venstrehånda. Det kommer til å kreve masse arbeid, men det gjelder hele partiet.

– Vil bli en stor ressurs

– Hun får partiets viktigste jobb, konkluderer politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand.

Han peker på at SV sårt er avhengig av nye medlemmer, gode lokallag og kommunestyrerepresentanter.

– Noen vil mene at den jobben er både tøffere, vanskeligere og kanskje også kjedeligere enn Audun Lysbakken sin. Han skal skinne utad, mens hun skal lage en organisasjon som skinner.

– Kari Elisabeth skal først og fremst bygge organisasjonen, sier partileder Audun Lysbakken, som sier han er stolt over å ha fått henne med på laget.

– Jeg tror hun kommer til å bli en veldig stor ressurs for SV i fremtiden. Hun representerer en ny generasjon og er allerede et kjent ansikt fra miljødebatten.

– Nå skal vi kjøre på

– Du er ikke redd for at du blir sett på som en «én saks-politiker» med bakgrunnen din fra Zero?

– Jeg mener miljøpolitikken spenner over veldig mange sentrale politikkområder, og jeg er veldig glad for at jeg får jobbe med et større spekter av sakene jeg brenner for.

Det første hun tar fatt på i sin nye jobb, er å forberede partiet til høstens valgkamp. Det er ingen tvil om at mye står på spill for et parti som stadig kjemper mot sperregrensa.

Nå tenker jeg at vi er der at det er briste eller bære. Nå skal vi kjøre på fremover og sette inn det ekstra giret. Det er utrolig mange flinke folk ute i SV-Norge som er veldig kampklare og mer tente enn på lenge.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger