SV-dama som får Lahlum til å blekne

GARDERMOEN (NRK): 60-åringen som er innstilt som SVs nye nestleder beskrives som et fyrverkeri av et menneske. Selv Hans Olav Lahlum kan nesten virke spak i forhold.

Hans Olav og Oddny

Forfatter og lokallagsleder for SV i Oppland, Hans Olav Lahlum, er full av lovord om Oddny Miljeteig.

Foto: Anne Mone Nordahl / NRK

– På en skala fra én til 100, vil jeg si at engasjementet hennes ligger på 101.Vi kommuniserer nok på en relativt rett frem-måte begge to, sier SVs kanskje mest berømte lokallagsleder, Hans Olav Lahlum.

Han er full av hyllest til Oddny Miljeteig, sunnhordlendingen som er innstilt som SVs nye nestleder etter Inga Marte Thorkildsen.

– Hun er et helstøpt menneske med et sterkt engasjement. Jeg vil trekke en parallell til en av de store i SV, Hanna Kvanmo. De har litt av den samme den samme lokale forankringen.

– Ekte og ærlig engasjement

– Den sammenlikningen gjør meg litt skrekkslagen, da snakker vi om noen veldig høye divisjoner. Jeg må rett og slett bare være meg, sier en uvanlig beskjeden Miljeteig.

Hun ramser opp asylbarn, ruspolitikk og kampen mot fattigdom som politiske saker som ligger hennes hjerte nærmest.

– Vi må snakke om det som hjertet vårt renner over av. Jeg tror på det å være ekte og ærlig i sitt engasjement, sier Miljeteig.

Hun vet hun må brette opp ermene i den kommende kommunevalgkampen dersom SV igjen skal få vind i seilene. Men innsatsen skal det altså ikke stå på, skal vi tro Lahlum.

– Jeg bruker å true med at jeg sletter folk fra Facebook om de sender meg for mange forespørsler om være med i organisasjoner. Men Oddny og mållagsinvitasjonene hennes har fått dispensasjon fra dette, he-he.

– Ledelsen trenger ei gammal kjerring

Mens noen kanskje vil påpeke at Miljeteig neppe representerer en fornying av partiet, er det mange ute i distriktene som mener dette nettopp er kvinnen SV trenger.

– Jeg tror det er bra å få ei gammel kjerring fra Bygde-Norge inn i ledelsen. Det har vel vært sånn at ledelsen i SV har vært ganske homogen når det gjelder alder og at de fleste bor i Oslo.

Det sier Ingrid Opedal som representerer Møre og Romsdal på landsmøtet.

Hun gikk på gymnaset med Miljeteig, og forteller om en dame som alltid har hatt et glødende engasjement.

– Det skal mye til å få Hans Olav til å blekne, men jeg tror Oddny skal klare det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger