Hopp til innhold

– Mange føler behov for å ringe og støtte ham

Den tidligere kjæresten til Tina Jørgensen opplever en strøm av støtteerklæringer etter at politiet pågrep og siktet fire menn for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

Atle Helljesen

STØTTEERKLÆRINGER: - Det er klart det betyr noe at mange føler behov for å ringe og støtte ham, sier mannens advokat, Atle Helljesen.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

– Min klient opplever nå at masse mennesker vil ha kontakt. Det er klart det betyr noe at mange føler behov for å ringe og støtte ham med noen gode ord, sier mannens advokat, Atle Helljesen, til NRK.

Mannen ble formelt siktet for drapet på sin kjæreste Tina Jørgensen i oktober 2001, blant annet på bakgrunn av mobiltelefonbruk. Etter om lag to måneder i varetekt fikk mannen beskjed om at siktelsen ville bli frafalt. I april 2004 ble henleggelsen formelt bekreftet.

LES OGSÅ: – Håper dette er begynnelsen på slutten

– Masse emosjonelle følelser

I går tok saken en ny, dramatisk vending. Onsdag og torsdag gikk politiet til aksjon og pågrep fire menn fra Lyngdal.

Det er klart at det er masse emosjonelle følelser i denne saken. Han er inne i en fase nå som er vanskelig å beskrive

ADVOKAT ATLE HELLJESEN

– Det er klart at det er masse emosjonelle følelser i denne saken. Han er inne i en fase nå som er vanskelig å beskrive, forteller Atle Helljesen om sin klient, som har forsøkt å legge saken bak seg.

LES OGSÅ: Barndomskamerat: – En av de siktede deltok i begravelsen

Moren: – De har tatt feil mann

Da politiet valgte å sikte Tina Jørgensens daværende kjæreste for drapet, reagerte Jørgensens mor sterkt.

– Jeg ble sint da politiet sa de ville sikte ham. De har tatt feil mann. Han skulle få vite at jeg ikke har mistenkt ham et sekund. Jeg ville gi ham en klem. Jeg ville fortelle ham at jeg er glad i ham. Alt i hjertet mitt sier at dette er feil, sa Torunn Austdal Rasmussen i følge VG etter at siktelsen ble kjent.

LES OGSÅ: Rettspsykolog: Temmelig uvanlig å holde drap hemmelig så lenge

tina jørgensen

Etter at Tina Jørgensen ble funnet drept ba politiet alle som hadde vært ved Bore kirke i tiden 24. til 27. september 2000 om å melde seg.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

– Et virvar av følelser

I 15 år etter at Tina Jørgensen ble funnet drept har mannen måtte leve med uvissheten om hvem som drepte kjæresten.

– Han har vært i en situasjon med et uavklart drap. Han har vært siktet og varetektsfengslet. Mistanken har han hatt hengende over seg uansett i alle disse årene. Det er et virvar av følelser, sier advokat Atle Helljesen.

LES OGSÅ: Ein av dei sikta hadde bil som passar med vitneobservasjonar

– Ingen kunnskap om siktede

Han opplyser at siktelsen av de fire Lyngdal-mennene kom overraskende.

Mistanken har han hatt hengende over seg uansett i alle disse årene. Det er et virvar av følelser

advokat Atle Helljesen

– Han har ingen relasjon eller kunnskap om de siktede. Han vet ikke mer enn dere vet. Dette er helt nytt for ham. Kontakten mellom de siktede skal ha skjedd før de to kom sammen, bekrefter Helljesen overfor NRK.

LES OGSÅ: – Ikkje overraskande at fleire blei arresterte

– Kan ikke slippe følelsene løs

Han tror den følelsesmessige reaksjonen vil bli sterk den dagen punktum er satt for en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker.

– Nå har vi fortsatt ingen visshet i saken. Han kan derfor ikke slippe følelsene løs ennå. Den dagen det skjer kommer det nok en veldig reaksjon, sier Atle Helljesen.

LES OGSÅ: Dette er Tina Jørgensen-saken

AKTUELT NÅ