Hopp til innhold

– Håper dette er begynnelsen på slutten

Femten år etter at Tina Jørgensen ble drept i Stavanger er fire menn er siktet. Hvis opplysningene som nå kommer frem er riktige, er jeg rystet, sier moren hennes.

‎Torunn Austdal Rasmussen

Torunn Austdal Rasmussen håper å få svar på hvem som drepte datteren hennes for 15 år siden. På arkivbildet fra 2000 jobber Kripos med å samle spor utenfor Bore kirke, der Tina Jørgensen ble funnet.

Foto: Scanpix/NRK

– Jeg synes det er forferdelig vondt og skjønner at det lille samfunnet er opprørt, sier Torunn Austdal Rasmussen til NRK.

Datteren hennes ble sist sett i live i september 2000 i Stavanger sentrum, og ble en måned senere funnet død i en kum ved Bore kirke på Jæren. Hvem som er ansvarlig for drapet har vært et mysterium, men nå kan den 15 år gamle drapsgåten være løst. I går ble fire menn på 36 og 38 år arrestert og siktet for drapet for 15 år siden.

Var i Lyngdal hver sommer

De fire mennene har alle tilknytning til Lyngdal i Vest-Agder, og det var der alle fire, eller noen av dem, ble kjent med Tina Jørgensen.

– Tina elsket Lyngdal. Vi ferierte på Rosfjord camping i 18 år og Tina og jeg var der i 5 uker hver sommer. Hun hadde mange sommervenner, og dette var en lykkelig tid. Hvis de opplysningene som nå kommer frem viser seg å være riktige, er jeg rystet, sier Ausdal til NRK.

Rosfjord camping

Familien til drepte Tina Jørgensen hadde campingvogn på Rosfjord camping i Lyngdal i 18 år.

Foto: Rosfjord camping

Var like gamle som Tina

De var jevngamle med Tina Jørgensen i år 2000, og politiet bekrefter at flere av dem kjente henne.

– Jeg klarer ikke sette ord på hva jeg føler nå. Jeg bare håper at nå er det begynnelsen på slutten, skriver Torunn Austdal Rasmussen, mor til Tina Jørgensen på Facebook i dag.

Alle de fire skal ha tilhørt samme omgangskrets i ungdomstiden i Lyngdal i Vest-Agder. Etter det NRK kjenner til er minst to av de siktede fortsatt kamerater i dag.

Laster innhold, vennligst vent..