– Kjente at pumpa gikk

– Jeg fatter ikke at det går an å sitte og syte over sine egne greier i time etter time. Slik reagerte far til to fornærmede som satt på tilskuerbenken i "lommemann-saken" i dag på tiltaltes fremlegging.

Faren til to gutter som vitner mot "lommemannen", Advokat Gunhild Lærum og Aktor Per Egil Volledal

Faren til to gutter som vitner mot 'lommemannen', Advokat Gunhild Lærum og Aktor Per Egil Volledal

Foto: Scanpix/ NRK / Scanpix

Faren til to gutter har i dag hørt statsadvokaten orientere om det som skal ha skjedd i juli 2006 da tiltalte skal ha forsøkt å få sønnene til å utføre masturbering.

Sønnene hans, født 1996 og 1998, var ved et badeanlegg i Skjolden i Luster da de skal ha blitt kontaktet av 57-åringen i badstua sommeren for tre og et halvt år siden.

66 fornærmede

Guttene hans er bare to av 66 fornærmede i den altomfattende saken, der tiltalte går under betegnelsen "norgeshistoriens verste serieforbryter".

Saken som startet i Follo tingrett i dag er berammet til å vare ut mars 2010. I dag startet aktoratet og forsvaret med sine innledningsforedrag. Mot slutten av dagen fikk 57-åringen fra Bergen slippe til med starten på sin forklaring. Han vil fortsette på den i morgen.

– Det er første gang jeg ser ham. Jeg kjenner pumpa går. Jeg sitter klemt oppi et hjørnet i rettslokalet her, og stemningen er veldig rar, sier faren til nrk.no i en pause under rettssaken i dag.

Han har tidligere gitt et anonymt intervju til Nrk.

Reagerer på fokuset

– Hva skal jeg si. Jeg må summe meg litt, sier faren etter at tiltalte har forklart seg mer, og retten ble hevet i dag.

Faren reagerer tydelig på fremleggingen fra 57-åringen som i stor grad bar preg av å snakke om arbeidspress, sykdom, barndom og andre omstendigheter som førte til at han ble en overgriper.

– Jeg fatter ikke at det går an å sitte og syte over sine egne greier i time etter time, sier faren, som vil være anonym.

Proffe folk i ryggen

– Han fremstår som sikker, arrogant, men varsom for å falle i en felle, sier faren.

– Det er tydelig at han har en proff advokat og sterke støttespillere i ryggen, sier han og frykter at sympatien blir flyttet fra de fornærmede til den tiltalte.

- Men han har tydeligvis opplevd ting i barndommen som har bidratt til å gjøre han til overgriper?

– Hvem er det ikke som har hatt noe i barndommen, det har jeg hatt også det. Det bortforklarer ingenting, sier faren.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger