NRK Meny
Normal

24-åring pågrepet på jobb – et steinkast fra åstedet

Mannen som er siktet for drapet på Galina Sandeva (28) ble pågrepet på jobb i går ettermiddag. Arbeidsplassen ligger like i nærheten av Bispekaia – åstedet for drapet.

Blomster for Galina Sandeva på Bispekaia i Oslo

Ifølge NRKs opplysninger jobbet den siktede 24-åringen noen hundre meter fra åstedet der Sandeva ble funnet drept 17. desember i fjor.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

NRK kunne i går kveld fortelle at politiet hadde aksjonert mot en person i forbindelse med drapet på Sandeva. Politiinspektør Grete Lien Metlid bekreftet på en pressekonferanse at en 24-åringen er siktet for forsettelig drap.

Ifølge NRKs opplysninger jobbet den siktede 24-åringen noen hundre meter fra åstedet der Sandeva ble funnet drept 17. desember i fjor. Den siktede har jobbet der siden slutten av november, ifølge NRKs opplysninger, men har også tidligere jobbet på den samme arbeidsplassen.

Sivile politifolk pågrep siktede på jobb

Politiet aksjonerte også mot en adresse på St. Hanshaugen i Oslo. Ifølge NRKs opplysninger var det i denne leiligheten 24-åringen bodde. Han skal imidlertid ha blitt pågrepet på arbeidsplassen sin i går ettermiddag, får NRK opplyst.

Sivilkledde politifolk oppsøkte den siktede på kveldsvakt. Pågripelsen skjedde sent i går ettermiddag.

– Jeg kan bekrefte at vedkommende er deltidsansatt hos oss, sier sjefen i selskapet til NRK.

Galina Sandeva

Galina Sandeva ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember.

Foto: Politiet / NTB scanpix

NRK var ved boligblokken til den siktede da kriminalteknikere undersøkte adressen sent i går kveld. Politiet har tatt beslag i flere gjenstander. Ifølge VG ble en mobiltelefon funnet under en rist rundt hundre meter fra boligen til den siktede 24-åringen.

Galina Sandevas mobil har vært borte siden drapet, men slo inn på en basestasjon ved St. Hanshaugen/Ila rundt én time etter det antatte drapstidspunktet.

Ifølge opplysninger fra Folkeregisteret flyttet 24-åringen til Oslo i 2011. Han flyttet fra et annet sted på Østlandet.

Galina-drapet

Her fant politiet en mobiltelefon som knyttes til drapet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tidligere straffedømt

– Han er noe kjent for oss fra før, men ikke for denne typen alvorlige forhold, uttalte politiinspektør Grete Lien Metlid i går.

Den siktede er straffedømt en gang tidligere, etter det NRK kjenner til. Dommen fra 2009 omhandler promillekjøring, som også førte til et trafikkuhell med skader på 24-åringens bil. Han ble dømt til betinget fengsel i 25 dager, med en prøvetid på to år.

Ifølge NRKs opplysninger er mannen ikke dømt flere ganger enn dette. Metlid vil tirsdag ikke gi ytterlige opplysninger om den siktede.

– Det er ikkje planlagt nye avhør av den siktede i dag. Vi fortsetter med å sikre spor i dag, og å avhøre vitner i saken, sier Metlid til NRK.

Hun sier også at den siktede selv var med politiet rundt i Oslo etter avhørene i går kveld. Han viste blant annet politiets etterforskere hvor han dumpet mobiltelefon til avdøde.

– Den siktede var med ut etter avhør i går og påviste mobilen i nærheten av bopelen sin. Han har også påvist andre gjenstander, men det vil jeg ikke gå nærmere inn på. Beslagene som er gjort har stor verdi for etterforskingen.

Politiet i Oslo fant i natt en mobiltelefon like ved boligen til den 24 år gamle mannen som er siktet for drapet på 28 år gamle Galina Sandeva. Det skriver VG. Telefonen ble plukket opp under en rist bare 100 meter fra leiligheten til den siktede

Politiet var mandag kveld på stedet der den siktede 24-åringen bor. De tok flere beslag i leiligheten.

– Knyttet seg til saken

Etter et tre timer langt avhør mandag kveld opplyste 24-åringens forsvarer, Joar Berg Henjum, at siktede ikke erkjenner straffskyld for forsettlig drap. Han skal imidlertid ha «knyttet seg til saken».

– Han har i en lang forklaring knyttet seg til saken, men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Henjum til NRK.

Etter pågripelsen mandag var flere ansatte i selskapet der den siktede jobber, inne til avhør på hos politiet.

Galina Sandeva ble drept om kvelden 16. desember, ifølge politiet, men ble først funnet den 17. desember. Det er uvisst om den siktede var på jobb dagen da drapet skjedde.

Mannen ble pågrepet i ettermiddag og sitter nå i avhør. Han er siktet for forsettelig drap, opplyser politiet.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier 24-åringen som er pågrepet i liten grad er kjent for politiet tidligere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger