Her ransaker politiet leiligheten til drapssiktet 24-åring

Oslo-politiet har pågrepet og siktet en 24 år gammel mann for forsettlig drap på Galina Sandeva. Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvarer Joar Berg Henjum.

Her aksjonerer politiet mot leiligheten til Sandeva-siktet

Politiet var mandag ettermiddag på stedet der den siktede 24-åringen bor. Han skal ha blitt pågrepet et annet sted i Oslo.

Foto: Helle Westrum / NRK

Politiinspektør Grete Lien Metlid bekreftet på en pressekonferanse mandag kveld at en mann (24) er pågrepet og siktet for drapet på Sandeva.

Galina Sandeva

Galina Sandeva ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember.

Foto: Politiet / NTB scanpix

– Mannen er siktet for forsettlig drap. Siktede er 24 år gammel. Vi har noe informasjon om ham, men han er i liten grad kjent for politiet fra tidligere, sier Metlid.

Etter et tre timer langt avhør mandag kveld opplyste 24-åringens forsvarer, Joar Berg Henjum, at siktede ikke erkjenner straffskyld for forsettlig drap. Han skal imidlertid ha «knyttet seg til saken».

– Han har i en lang forklaring knyttet seg til saken, men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Henjum til NRK.

– Han har i avhør sagt at han er veldig lei seg for det som har skjedd. Utover det synes jeg ikke det er riktig å kommentere følelsene hans nå, sier forsvareren.

Har funnet mobiltelefon

Like før midnatt fant krimteknikere en mobiltelefon ved en rist hundre meter unna boligen til den siktede, skriver VG.

Galina Sandevas mobil har vært borte siden drapet, men slo inn på en basestasjon ved St. Hanshaugen/Ila rundt én time etter det antatte drapstidspunktet. Det er uklart om det er denne telefonen som nå er funnet.

Grete Lien Metlid vil ikke si noe om hvordan politiet kom på sporet av siktede.

– Han har knyttet seg til saken og hendelsen, men jeg vil ikke på nåværende tidspunkt si noe mer om hva han har sagt i avhør, sier Metlid.

– Kan dere utelukke at dere kommer til å sikte flere i saken?

– Én mann er pågrepet og det er ingenting som tyder på at det ligger an til flere pågripelser.

Galina Sandevas bevegelser

Politiet har foretatt en analyse av mobiltrafikken til Galina, og har funnet ut at kvinnens mobil har slått inn ved en basestasjon ved St. Hanshaugen etter at politiet mener kvinnen allerede var drept.

Foto: Politiet

Aksjonerte mot adresse

Politiet til aksjon mot leilighet i St. Hanshaugen

Politiet sikret mandag kveld fra 24-åringens leilighet på St. Hanshaugen i Oslo.

Foto: Helle Westrum / NRK

Etter det NRK kjenner til blir det først aktuelt å fremstille 24-åringen for varetektsfengsling onsdag. Mannen, som opprinnelig er fra østlandsområdet, har bodd flere år i Oslo. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.

Politiet aksjonerte mandag ettermiddag mot en adresse på St. Hanshaugen i Oslo. Ifølge NRKs opplysninger var det i denne leiligheten 24-åringen bodde. Han skal imidlertid ha blitt pågrepet et annet sted i Oslo, får NRK opplyst.

Bulgarske Galina Sandeva (28) ble funnet død i bilen sin på Bispekaia i Bjørvika 17. desember. Sandeva tilhørte prostitusjonsmiljøet i hovedstaden og solgte seksuelle tjenester fra sin egen bil.

forseglet dør

Døren inn til leiligheten der den siktede har bostedsadresse, ble mandag kveld forseglet av politiet.

Foto: NRK

Siktet for forsettlig drap

På pressekonferansen mandag ettermiddag ønsket ikke Metlid å si noe om relasjonen mellom den siktede og Sandeva, eller hvilket motiv politiet tror ligger bak drapet på 28-åringen.

På spørsmål om hvorfor politiet har valgt å sikte 24-åringen for forsettlig drap, en siktelse som innebærer at gjerningsmannen har ment å ta liv, svarer Metlid følgende:

– Det er en vurdering politiadvokaten har tatt. Det vil alltid være en vurdering og jeg vil ikke gå inn i grunnlaget for den.

– Saken har skapt mye uro

Politiet tror drapet skjedde 16. desember, dagen før Sandeva ble funnet. Da mottok politiet et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32.

Etter drapet ba politiet publikum om tips og understreket at sexkunder ikke hadde noe å frykte for sin egen del hvis de kunne komme med informasjon i saken.

– Saken har skapt mye uro, noen har kjent på frykt. Derfor er det viktig at vi nå kan gå ut og gi informasjon om utviklingen i saken. De pårørende er informert. Nå fokuserer vi på avhør og sporsikring, sa Metlid mandag kveld.

Mannen ble pågrepet i ettermiddag og sitter nå i avhør. Han er siktet for forsettelig drap, opplyser politiet.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier 24-åringen som er pågrepet i liten grad er kjent for politiet tidligere.

Blomster for Galina Sandeva på Bispekaia i Oslo

Blomster lagt ned på stedet der Galina Sandeva ble drept, på Bispekaia i Oslo.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
bilen1

Galina Sandeva ble funnet i denne bilen, en blå Fiesta, på Bispekaia.

Foto: Politiet
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger