NRK Meny
Normal

- Behandlet som andre saker

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen sier at de har behandlet Birkedal-saken på akkurat samme måte som alle andre liknende saker, i tråd med partiets etiske regelverk.

Pressekonferanse på Stortinget.

Siv Jensen, Per Sandberg og Geir Mo orienterte om Birkedal-saken.

Foto: Amund Aune Nilsen / NRK

- En person er tiltalt, men vi vet ikke hva situasjonen er. Så er det andre personer som anser seg som fornærmet, og med det utgangspunktet, må vi behandle saken på en ansvarlig måte, sa Siv Jensen på en hastig innkalt pressekonferanse i Stortingets vandrehall i ettermiddag.

- Rykter og påstander

Hun understreket at alle rykter og påstander blir behandlet på samme måte, og at det også gjelder denne saken.

Trond Birkedal

Frp-politiker Trond Birkedal er siktet for flere forhold.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

- Vi snakker med personene, veileder, og vi tilbyr støtte og råd. Om det er snakk om ulovligheter, ber vi dem om å gå til politiet. Det må den fornærmede gjøre, ikke Fremskrittspartiet, sa partilederen.

Siv Jensen sa også at Fremskrittspartiet har videreformidlet all sin informasjon til politiet, og det er deres jobb å skille mellom påstander og fakta. Vi vet ingenting om skyldspørsmålet, sa hun.

- Fulgte regelverket

Partisekretær Geir Mo fikk direkte spørsmål om han ikke burde han gått til politiet med den informasjonen han hadde fått. Han svarte at han hadde forholdt seg til partiets regelverk.

- Jeg har fulgt regelverket om hvordan vi skal behandle slike saker, og det er å anmode dem dette gjelder om å gå til politiet. Det har jeg gjort, sa Mo.

Nestleder i partiet, Per Sandberg, beskyldte direkte pressen for å grafse i denne saken, og han sa at pressen allerede har bestemt seg for skyldspørsmålet.

- Dere mener at vi burde ha dømt folk på forhånd. Dere grafser i denne saken og har forhåndsdømt folk. Vi har fulgt regelementet, dere vet ikke hva som skjedde på dette tidspunktet. Det får dere vite når etterforskningen er ferdig, sa Per Sandberg.

Les også: Fremskrittspartiets etiske regelverk

Kontakten med politiet

Så ble det til spørsmål om det har vært kontakt mellom partiet og politiet.

Siv Jensen svarte dette: - Da denne saken ble kjent kom det påstander som var helt ukjent for Frp. Underveis har det kommet andre påstander som vi har kjent til og gitt råd og veiledninger om tidligere.

Også Siv Jensen refset pressen for dekningen av Birkedal-saken.

- Vi vil minne om når dere grafser i saker hvor dere ikke kjenner faktum, at dere kan påvirke utfallet og disse personenes videre skjebne, sa hun. Hun viste til at det har vært saker hvor personer har tatt sitt liv etter mediepress.

- Frp håndterer denne saken ansvarlig og varsomt. Det synes jeg også norsk presse burde gjøre, sa Frp-lederen.

Frp-formann Siv Jensen hadde før dagens pressekonferanse ikke villet svare på om hun visste om beskyldningene mot Frp-politiker Trond Birkedal.

Siktelsen utvidet

Siktelsen mot Frp-politiker Trond Birkedal ble i går utvidet til å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år. Han er også siktet for å ha filmet flere unge menn på sitt eget bad, uten at de har vært klar over det.

Birkedal har innrømmet å ha filmet de unge mennene, men nekter for å ha hatt seksuell omgang med mindreårige.

I dag skal politiet ha mottatt enda en anmeldelse, denne gang om seksuell krenkende atferd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger