Norsk vogntogsjåfør skjelte ut litauer: – Disse dekkene er ikke brukbare

Da den norske vogntogsjåføren ble stående bak en litauer som kjørte seg fast i Narvik, kokte det over. – Disse dekkene er ikke brukbare på norske veier. Nå må myndighetene ta grep, sier den norske vogntogsjåføren Viktor Andreassen.

Veikaoset i Nordland fortsetter i dag. I går var E6 fullstendig sperret i hele seks timer da tre vogntog sperret veien sør for Bjerkvik. I dag skjedde det igjen. På nytt sperrer vogntog E6 nord for Narvik.

– Begynner å bli lei nå

Et vogntog problemer nord for Trældal, og et sør for Trældal, melder Vegtrafikksentralen. Vogntogsjåføren klarte til slutt å komme seg opp bakken etter gjentatte forsøk.

Også i Taraldsvikbakken i Narvik sto et vogntog fast i morgentimene tirsdag. Bak hadde det dannet seg kø med norske yrkessjåfører som var tydelig provosert.

Vogntogsjåfør Viktor Andreassen

Vogntogsjåfør Viktor Andreassen reagerte overfor den litauiske sjåføren som ble stående fast.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

– Dette går ut over kjøre- og hviletida vår. Jeg har vært yrkessjåfør siden 1979 og begynner å bli temmelig lei. Norske myndigheter er selv skyld i situasjonen. Nå må de ta grep og stoppe galskapen, sier Viktor Andreassen.

Andreassen konfronterte sjåføren fra Litauen med at dekkene hans ikke var brukbare i Norge, men sjåføren så ikke ut til å bry seg.

– Så lenge slik dekkutrustning og enkeltakslede biler er lov så kommer vi til å ha dette problemet, sier Andreassen til NRK.no.

Han er heller ikke begeistret for alt veilsaltet som Mesta hvert å strør utover norske vinterveger.

– Salting gjør veiene glatte og sørpete. Anbudene er så lave at brøytemannskapene ikke drar ut og strør før det skjer ei ulykke, sier han.

E6 ved Narvik skal være stengt i ett felt på stedet.

Sto i kø i flere timer

Et utenlandsk vogntog kom seg ikke opp bakkene ved Kviting i Leirfjord tirsdag

Et utenlandsk vogntog sperret veien på Kviting tirsdag morgen.

Foto: Eva Ulvøy

Også i Leirfjord på Helgeland står vogntog fast og sperrer veien.

Fylkesvei 78 er stengt ved Vassdal, like sør for Leirosen. Flere vogntog står fast og må bli berget, melder Statens vegvesen.

Like etter klokka 11 var samtlige av vogntogene fjernet og veisterkningene åpnet igjen.

Stengt over Kråkmofjellet

Klokka 11.30 ble E6 er stengt over Kråkmofjellet hvor et vogntog står bom fast. Og på fylkesvei 17 på Skjonfjellet i Nesna, står et annet utenlandsk vogntog fast. Veien er stengt for all tungtrafikk, men små biler kan passere.