Førerløst vogntog skled 200 meter

Bilistene bak rygget i panikk og to personer ble skadet da et førerløst dansk vogntog skled ned en bakke, og tok med seg en personbil på ferden.

Vogntog sperret E6 i Trældal nord for narvik

SKLED INN I BIL BAK: Det danske vogntoget fikk problemer på det glatte føret mellom Trældal og Leirvik nord for Narvik mandag.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Trafikkulykken skjedde mellom Trældal og Leirviktunnelen på E6 like nord for Narvik.

Den danske vogntogsjåføren på vei sørover ble stående fast i bakken, og gikk ut av bilen for å legge på kjettinger da det førerløse vogntoget plutselig begynte å skli.

– I starten sklir vogntoget sakte, og bilistene som kommer imot klarer heldigvis å snu, sier politibetjent Geir Lunde til NRK.no.

Rygget i panikk

Verre var det med bilene som befant seg bak det danske vogntoget.

Ifølge Fremover begynte bilene som sto i kø bak vogntoget å rygge i panikk. En av bilene kom seg ikke unna, og ble truffet i vogntoget. De to personene som befant seg i personbilen ble lettere skadd. Begge ble fraktet til sykehuset i Narvik for kontroll.

– En av dem var i en periode bevisstløs, forteller innsatsleder Roger Olderøy til avisen.

– Kunne endt mye verre

Vogntoget skled 200 meter før det sakset ut til venstre og stanset. Politiet på stedet priser sier ulykken kunne fått et mye mer dramatisk utfall.

– For dem som stop midt oppe idet føltes det dramatisk. Utgangen kunne endt mye verre, men heldigvis gikk det bra, sier politibetjent Geir Lunde til NRK.no.

Han har ikke snakket med den danske vogntogsjåføren.

– Vi har prioritert å få i gang trafikken på stedet.

– Ekstremt glatt

Det er ekstremt glatt på veiene i området.

– Selv personbiler med gode piggdekk har problemer med å stoppe på dette føret. Er du utenlandsk vogntogsjåfør med dårlige dekk uten pigg og kjetting kommer du deg ikke av flekken, sier Lunde.

Politiet skal nå sørge for strøing på veien før trafikken slippes videre. Ifølge Statens vegvesen er det omkjøringsmulighet om Trældalsveien.

Væromslag

Politiet melder at det er store trafikale problemer i Ofoten nord i Nordland.

– Det er mange flere vogntog som står fast på samme sted. Det har vært et væromslag i natt og veiene er glatte, sier operasjonsleder Svein Tore Engen.

Vogntog i grøfta

Ingen skal ha blitt skadet da et vogntog fra Tollpost havnet i grøfta på E10 like øst for bebyggelsen i Vestpollen i Vågan, skriver Lofotposten.

Uhellet skjedde like før klokka 09 mandag morgen.

Vogntog kjørte i grøfta på E10

Dette vogntoget fra Tollpost havnet i grøfta på E10.

Foto: Viktor Rystad Nilssen