Tre vogntog kolliderte på E6 - sjåfører nektet å betale bilberging

Vogntog-sjåfører nektet å betale bilberging - det førte til at E6 var stengt i seks timer.

Tre vogntog kolliderte sør for Bjerkvik

SPERRER E6: Like sør for Bjerkvik, ved Hamnvik, har tre vogntog kjørt i hverandre og sperrer E6.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Like sør for Bjerkvik i Nordland sperret tre vogntog E6 fullstendig i hele seks timer. I politiloggen som ble lagt ut klokken 19.00 kom det fram hvorfor veien har vært stengt så lenge.

– Bilberging ble rekvirert for å få fjernet vogntogene. Det viste seg etter hvert at disse ikke hadde noe ønske om å betale for bilbergingen, slik at politiet måtte gjøre dem kjent med at dokumenter ville bli beslaglagt og at de fikk kjøreforbud inntil bilbergerne hadde fått sin betaling for oppdraget. Etter hvert løste dette seg også ved hjelp av befraktere. Vegen var helt steng i en periode. Etter hvert ble ett kjørefelt åpnet og trafikken ble dirigert manuelt på stedet, skriver politiet i loggen.

Ingen ble skadet

– De står på kryss og tvers. Det ene vogntoget har sakset, og det førte til kollisjonen, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Berging er på stedet, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta.

Ingen personer ble skadet i ulykken, som på ingen måte er unik nord i Nordland i dag.

Tre vogntog kolliderte like sør for Bjerkvik

– De står på kryss og tvers. Det ene vogntoget har sakset, og det førte til kollisjonen, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Rygget i panikk

Tidligere i dag rygget bilistene i panikk da et førerløst dansk vogntog skled ned en bakke, og tok med seg en personbil på ferden mellom Trældal og Leirviktunnelen på E6.

Den danske vogntogsjåføren på vei sørover ble stående fast i bakken, og gikk ut av bilen for å legge på kjettinger da det førerløse vogntoget plutselig begynte å skli.

To personer ble skadet i ulykken.

(artikkelen fortsetter under)

Vogntog sperret E6 i Trældal nord for narvik

SKLED INN I BIL BAK: Det danske vogntoget fikk problemer på det glatte føret mellom Trældal og Leirvik nord for Narvik mandag.

Foto: Dan Henrik Klausen / NRK

Vogntog i grøfta

Ingen skal ha blitt skadet da et vogntog fra Tollpost havnet i grøfta på E10 like øst for bebyggelsen i Vestpollen i Vågan, skriver Lofotposten.

Uhellet skjedde like før klokka 09 mandag morgen.

– Såpeglatt

Det er med andre ord vanskelige kjøreforhold i Nordland.

– Etter det vi har fått beskjed om er det såpeglatt på veiene, sier operasjonsleder Ulvin.

Det er ekstremt glatt på veiene i området.

– Selv personbiler med gode piggdekk har problemer med å stoppe på dette føret. Er du utenlandsk vogntogsjåfør med dårlige dekk uten pigg og kjetting kommer du deg ikke av flekken.

Vogntog kjørte i grøfta på E10

Dette vogntoget fra Tollpost havnet i grøfta på E10.

Foto: Viktor Rystad Nilssen