Normal

Stanset for råkjøring to ganger på under en time

Mannen i 40-årene fra Lofoten hørte ikke på politiets formaning om å ta det med ro. Nå blir sjåføren anmeldt for uforsvarlig kjøring.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet får i disse dager mange meldinger fra bilister som opplever stygg kjøring fra andre medtrafikanter. På Helgeland hadde en 44 år gammel mann fra Lofoten det litt for travelt tirsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding ved 14.30-tiden om veldig stygg kjøring på E6 nordover fra Majavatn. Vedkommende kjørte sikk-sak, hadde flere farlige forbikjøringer og forårsaket flere nestenkollisjoner, sier operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth til NRK.

En UP-patrulje litt lenger nord observerte bilen, la seg bak og tok en gjennomsnittsmåling.

– Han ble da tatt for å ha kjørt i 97 km/t i 80-sonen, og fikk et forenklet forelegg på 3600 kroner.

Laster Twitter-innhold

Stanset på ny 40 minutter senere

Men tross politiets formaning om å ta det med ro i sommertrafikken, fikk politiet knappe 40 minutter senere på ny telefon fra en person som fortalte om samme type kjøring. Beskrivelsen passet mannen som nettopp hadde blitt bøtelagt.

– Han ble da stanset i Mosjøen. Vedkommende erkjente ingenting, men innringer har sagt seg villig til å vitne, og det blir derfor opprettet sak på han. Så går saken sin gang i rettssystemet.

– Hvordan ser politiet på dette?

– Det er klart at det er uheldig. Når folk ringer og beskriver slik type kjøring, så tar vi det på alvor. Ekstra alvorlig er det at han blir tatt på nytt så kort tid etter å ha blitt stanset første gang. Det er ikke den type holdninger vi ønsker i trafikken.

Laster Twitter-innhold

Får mange meldinger om stygg kjøring

Operasjonslederen forteller at de i disse dager ofte får meldinger om stygg kjøring i trafikken.

– Det skjer jevnt og trutt, og det er ikke alltid vi har kapasitet til å følge opp alt. Det fortelles om vinglete kjøring, noe som kan skyldes at folk har kjørt langt, og er slitne. Ta det med ro, og ta en pause hvis det er behov for det.

– Har du en oppfordring til bilister som er ute på veiene nå?

– Vær hensynsfull og kjør etter fartsgrensa. Det er mye trafikk, og det er mange bobiler langs veiene våre. Beregn derfor ekstra tid, avslutter Helgelsen Riseth.