NRK Meny
Normal

Mann omkom i motorsykkelulykke

En motorsykkel har kjørt ut av veien på Jennestad, i Sortland kommune. Føreren er nå bekreftet omkommet.

Video av trafikkulykke 11.07

Kjørte av veien: Nødetatene på ulykkesstedet ved Jennestad. Video: Jens Andre Mehammer Birkeland.

Sjåføren skal ha kjørt ut av veien, og deretter krasjet i en lyktestolpe. Politiet sier til NRK at det er for tidlig å si om dette er dødsårsaken eller ikke.

– Det er snakk om en motorsykkelsjåfør som har kjørt av veien. Vedkommende er en mann i slutten av 30-årene. Han ble bekreftet omkommet på stedet, forteller operasjonsleder Robin Moe i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Fra Vesterålen

Politiet melder på Twitter at den omkomne skal være fra en kommune i Vesterålen. Ulykken etterforskes av politiet på Sortland og ulykkesgruppen til Statens vegvesen. Mannens kommune skal være varslet, og det er satt opp kriseteam. Pårørende er også varslet.

To ulykker på to dager

Moe sier til NRK at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet før ulykken. Ifølge Nordlys skal mannen ha kjørt av veien og truffet en lyktestolpe. Politiet fikk meldingen om hendelsen 17:30, og var på stedet et kvarter senere. Fylkesvei 820 var lenge stengt ved ulykkesstedet. Veien skal nå være åpnet igjen, opplyser Statens vegvesen

Dette er den andre motorsykkelulykken i distriktet på bare to dager. I går kjørte en kvinne i 50-årene ut av veien, ved Rørvikskartunnellen utenfor Svolvær.

Vi oppdaterer saken!

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.