Hopp til innhold

Politiet spent på pinsetrafikken

Utrykningspolitiet forbereder seg på en travel pinsetrafikk som inneholder langfri, festdager og vårlige veier, men kommer ikke til å øke kontrollene i Nord-Norge.

Marthinsen

Geir Marthinsen er distriktsleder for utrykningspolitiet i Nordland, Troms og Finnmark og forberedt på en travel periode fremover.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Vi er inne i den mest spennende tiden på året trafikkmessig. Fartsnivået går opp i takt med at veiene blir bar, asfalten kommer frem og folk får frem sommerdekkene, konstaterer UP-sjef for Nord-Norge, Geir Marthinsen.

For mange betyr kombinasjonen av pinse og 17. mai en lengre periode med fri de neste dagene. Samtidig venter Statens vegvesen stor pinsetrafikk over hele landet.

Marthinsen i utrykningspolitiet sier de stiller så godt forberedt som de kan foran pinsehelga.

– Vi har dessverre langt flere førerkortbeslag fra nå og fremover, sammenlignet med vinterhalvåret. Slik har det vært over år, og vi har ikke tro på at det blir annerledes denne gangen heller.

Planlegger ikke ekstrakontroller

I hovedsak kommer politiet til å konsentrere seg om å være til stede på hovedfartsårene, men også steder som normalt ikke har så stor kontrollaktivitet vil få besøk, advarer UP-sjefen.

Likevel kommer de ikke til å ha flere kontroller enn vanlig.

– Vi setter ikke opp ekstra kontrollaktivitet. Vi har en tjeneste som ruller året igjennom, og som innebærer at vi er på veiene nærmest til alle døgnets tider. Samtidig skal mannskapet vårt selvfølgelig også få ha nødvendig helgefri til å kose seg med familie og venner.

– Men dere blir fortsatt synlig langs veiene?

– Vi skal være så synlig som vi kan. Folkene våre har behov for å ta ut fritid i pinsa, men vi prøver etter beste evne å få til en kombinasjon.

– Alkohol er et problem

I tillegg til å følge fartsgrensene, oppfordrer samtidig Geir Marthinsen bilistene til å holde seg rusfrie når de setter seg bak rattet.

– Rusproblematikken er én av de største utfordringene vi har på veiene i dag, påpeker UP-sjefen og legger til:

– Vi vet at det kan være en del alkohol inne i bildet når det er knyttet stor trafikk opp mot pinse eller andre høytider. Vi oppfordrer selvsagt bilister til å være edru når de skal kjøre.