NRK Meny
Normal

Samspilte musiker-brødre

- Det er veldig bra å ha et punkt i bandet man er veldig "safe" på. Det sier trompeter og komponist Tore Johansen om å ha med broren Roger som trommeslager.

Musiker-brødrene Roger og Tore Johansen trives i samspill, og opptrer stadig oftere sammen.

Musiker-brødrene Roger og Tore Johansen trives i samspill, og opptrer stadig oftere sammen.

Foto: Leif Inge Larssen / NRK

Spiller ofte sammen

- Jeg synes Tore er en av de beste trompeterne, og forhåpentligvis så liker han trommespillet mitt også, sier Roger Johansen.

Han har etablert seg som freelance-musiker i Oslo, og spiller i flere band-sammensettinger. Og han inviterer gjerne broren med som musiker når det passer:


- Vi forstår jo hverandre veldig godt, og den ene vet hva den andre liker, sier Roger. Det er mye mellom oss som ikke behøver å bli sagt. Derfor fungerer det også veldig godt musikalsk.

Tverlandet skolekorps viktig utgangspunkt


Begge brødrene gikk gradene i Tverlandet skolekorps i Bodø. Roger, som er fem år eldre enn Tore, var godt etablert i korpset i storhetstida på 80-tallet da Tore begynte som duske-bærer. Roger sier grunnlaget han fikk i korpset bl.a. med notelære er svært viktig for han som musiker i dag.


Begge sier også at musikere og ledere i jazz-miljøet rundt Sinus i Bodø har vært svært viktig for utviklinga de har hatt som musikere. Roger sier et møte med landsdelsmusikerne i jazz-gruppa "Jazz i Nord" åpnet øynene hans for at slagverkeren kunne være musiker på lik linje med de andre musikerne, og ikke bare rytmeholder.

Student igjen


Tore Johansen er bosatt i Bodø, men har de siste to årene jobbet med en utøvende master ved Musikkonservatoriet i Trondheim.


- Det er et veldig fritt studium hvor man skal jobbe med sine egne prosjekter, rett og slett. Så jeg har brukt tida til å skrive musikk og spille mest mulig.


Plateutgivelsen "Giving" er et resultat av master-studiet.

Spiller inn jazz-messe


Før jul skrev Tore verket "Jazzmass" til Bodø Domkor. Messen ble fremført under den tradisjonelle nattjazzen i Bodø Domkirke i desember. Nå spilles den inn for å gis ut på plate til høsten. Også her er begge brødrene med.

LES: "Jazzmass" i Bodø Domkirke

Neste samarbeidsprosjekt brødrene imellom er i Roger Johansen sitt band i Oslo 9. mai. Da skal Tore være solist. Ellers er det allerede klart at begge brødrene skal til festspillene i Nord-Norge i Harstad, med da med hver sine band.

HØR: Musikk under polarhimmelen med Tore og Roger Johansen

Alt om: Musikk under polarhimmelen

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.