NRK Meny
Normal

Jobbet i baren i 2011, står på hovedscenen i kveld

Artisten Sondre Justad (25) storkoser seg på Trænafestivalen. Årets festival er lofotværingens første opptreden på Trænafestivalen.

Sondre Justad

Klar for festival: Sondre Justad på Træna før konserten hans i natt.

Foto: Munevver Yildiz, NRK

Justad, fra Borg i Lofoten, skal i natt opptre for første gang på Trænafestivalen. Men han har vært på festivalen tidligere.

– Jeg var her som frivillig i 2011, og jobbet i baren. Som artist blir du veldig inspirert av å være på Trænafestivalen, og jeg skrev en del låter før jeg la meg, forteller 25-åringen til NRK.

Avslutter på hovedscenen

Låten "Tida vi bare var" skrev Justad da han var på festivalen i 2011. Under nattens opptreden skal han fremføre låten for første gang live, på stedet hvor han skrev den for fire år siden.

– Jeg har i flere år drømt om å få spille på Træna, men jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle få avslutte på hovedscenen i dag. Som nordlending er jeg kjempestolt over Trænafestivalen. Det blir stort å fremføre i kveld, jeg er veldig spent, sier Justad.

Han føler seg hjemme på festivalen, som arrangeres på øygruppa Træna utenfor Helgeland i Nordland.

– Det føles som å spille på hjemmebane, men samtidig er hele verden her. Folk fra hele jordkloden kommer hit for å spille, det er kjempeartig, sier nordlendingen.

Uvant med mye oppmerksomhet

Justad er en av hovedattraksjonene under årets festival. Det er uvant for 25-åringen.

– Det er ikke vanlig at jeg får se mye oppmerksomhet, spesielt fra fans og sånt, det er en ny opplevelse for meg. Men det betyr vel at de har hørt låtene mine og at de betyr noe for dem. Så det er bare hyggelig, sier Justad.

Han fikk mye spilletid på radioen med låten "Nu har du mæ", som ble en av de største hitene i 2014. Justad spilte også foran 3000 mennesker på Parkenfestivalen i 2014. Trænafestivalen har spesiell betydning for lofotværingen.

– Det betyr masse for meg! Jeg reiste jo hit før bandet mitt før å oppleve den stemningen som er her på Træna. Første natta sov jeg i telt, selv om jeg hadde et hotellrom også, for å oppleve festivallivet fult og helt, forteller han.

I tillegg til Justad opptrer også Bjørn Eidsvåg og bandet Highasakite på hovedscenen Træna Fyr i kveld.